El Ramon Roqueta Chardonnay incorporarà les primeres etiquetes intel·ligents en vi

Etiqueta intel·ligent en una ampolla de vi Ramon Roqueta
Etiqueta intel·ligent en una ampolla de vi Ramon Roqueta | RRoqueta
Redacció
22 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:06h
En una aposta per la innovació, el celler Ramon Roqueta ha col·laborat en el desenvolupament de les primeres etiquetes intel·ligents en vi. Eurecat, el centre tecnològic  creador d'aquesta tecnologia capdavantera, presentarà aquesta novetat al Mobile World Congress d'enguany.

Es tracta d'una etiqueta intel·ligent amb electrònica impresa, sense bateries, que conté sensors de temperatura i de qualitat que permeten la monitorització del vi sense necessitat d'obrir l'ampolla. Mitjançant la tecnologia Near Field Communication, aquesta transfereix les dades recollides a l'aplicació mòbil Interacciona, lliurant informació sobre el producte des de que aquest surt del celler.

La producció de les etiquetes intel·ligents va començar l'any 2016, dins del projecte Interacciona, del programa públic Retos de Colaboración del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Fabricades a escala industrial per l'empresa Germark, les etiquetes intel·ligents Interacciona han estat desenvolupades per Fundació Eurecat (membre de Tecnio) i les unitats tecnològiques d'Eurecat d'Impressió Funcional i Dispositius Encastats i d'Smart Management Systems.

En aquest primer llançament, seran algunes ampolles del vi Ramon Roqueta Chardonnay les que incorporaran aquestes innovadores etiquetes intel·ligents.  Sortiran al mercat properament i es podran adquirir a l'hipermercat Esclat de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).