La llum pren el Centre Històric amb camins d'art efímer

Els Jardins de Llum i l'Escesa de la Nova Llum centren la jornada prèvia a una festa atípica per la vaga general

Voluntaris encenen espelmes de la creació d'un cosmos per Txema Rico
Voluntaris encenen espelmes de la creació d'un cosmos per Txema Rico | Pere Fontanals
20 de febrer del 2019
Actualitzat a les 21:51h
Una vintena de propostes artístiques amb llum agrupades en el Jardins de Llum, i una Buresa encesa i amb música al ritme de la voluntat el públic amb un cosmos a peu de terra ideat per Txema Rico i lligat amb espelmes, han encès el Centre Històric de Manresa per la vigília d'una de les festes de la Llum més particular degut a la caga general del 21 de febrer.

Manresa ha celebrat la cinquena edició de Jardins de Llum, la proposta d'art efímer que s'inclou dins els actes de la Festa de la Llum i que omple de llum i art alguns carrers del Centre Històric. 

De la mà de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC), l'Ajuntament de Manresa i l'Associació Misteriosa Llum, enguany s'han seleccionat vint propostes d'artistes vinguts de Vic, Olot, Granollers, Badalona, Barcelona i de Manresa i la resta de la comarca.
 

Obra de Joan Riera en el marc del Jardins de Llum. Foto: Pere Fontanals


Els creadors participants tenen un reconegut valor artístic i fan lluir i gaudir els assistents en un itinerari que va de la Plana de l'Om i ha continuat pels carrers de Sant Miquel, Plaça Major, Baixada de la Seu i plaça de Sant Ignasi Malalt. Tot plegat, posant especial èmfasi en espais tan valorats com la Sala Gòtica de la Seu, el Centre d'Interpretació del Carrer del Balç i la Capella de Sant Ignasi Malalt.
  La direcció artística ha estat compartida per diferents membres de la TAV –CC, com Esperança Holgado del col·lectiu Caolí; Alba Comas del Cercle Artístic de Manresa, i Roser Oduber del Centre d'Art el Forn de la Calç (CACiS).

Paral·lelament i en el mateix entorn, l'Escesa de la Nova Llum ha portat música i efectes visuals a la façana de la Buresa, i un cosmos artístic, ideat per l'artista Txema Rico a peu de plaça Sant Domènec. Aquest acte, organitzat per Òmnium cultural s'ha completat amb un camí de llum que s'ha connectat pels carrers del Barri Antic.