Calvet valida la proposta inicial per construir el nou polígon de la Cort II de Cardona

Imatge aèria del polígon
Imatge aèria del polígon | Cinema Amateur Cardoní
Redacció
20 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:44h
L'Ajuntament de Cardona i l'Associació d'Empresaris de Cardona han presentat recentment l'avantprojecte i l'estudi de viabilitat del nou polígon industrial La Cort II al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una reunió en la qual també hi van assistir representants de l'Incasòl i de l'empresa que ha elaborat els documents.

En aquesta trobada, l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va exposar la necessitat que té el municipi d'obtenir més sòl industrial. I és que prop de la meitat dels 50.000 metres quadrats que es preveu que tingui la primera fase del nou polígon (que en el seu global tindria uns 250.000 metres quadrats) ja estarien compromesos a empreses actuals que necessiten créixer.

El conseller Calvet va veure amb molt bons ulls la proposta, sobretot perquè els documents que se l'hi van presentar van arribar a la cita "molt treballats per part de tots", destaca Estruch, que subratlla "la feina conjunta que s'ha fet entre l'Ajuntament, l'Associació d'Empresaris, l'Incasòl i el departament d'Urbanisme". L'estudi econòmic que s'ha realitzat indica "que els números surten", apunta l'alcalde.

La idea, segons va exposar el conseller, és treballar amb un model "flexible" que creï parcel·les grans que es puguin, si cal, subdividir. És a dir, sense necessitat de fer una parcel·lació molt minuciosa a l'inici que, en un futur, pugui suposar un fre per a empreses amb molta necessitat de sòl.

Per a l'alcalde, "serà un polígon molt competiu i molt adaptat a les nostres necessitats; l'esforç que s'ha fet treballant conjuntament ha fet que hàgim pogut reduir al màxim els costos per tal que el preu que en surti sigui competitiu". Com a exemple, va citar subministraments com l'aigua i l'electricitat, que es preveu que es puguin donar mitjançant empreses locals, un fet que "abarateix molt els costos".

Per a Estruch, el polígon és "un projecte essencial": "un nou polígon vol dir més activitat econòmica i generar més llocs de treball; per això la nostra prioritat és poder desenvolupar la primera fase en els propers dos anys". Per la seva banda, el conseller Calvet va assegurar que, des del Govern de la Generalitat, "la nostra obligació és crear condicions al territori que facilitin la inversió dels privats i que facilitin que es mogui l'economia".

El nou polígon industrial La Cort II estarà situat davant e l'actual (La Cort), a l'altra banda de la carretera C-55, en uns terrenys que el POUM ja defineix com a futura zona industrial. Els terrenys són de propietat privada, però l'Ajuntament ja compta amb un acord oral amb els propietaris que es preveu tancar aviat. En els propers mesos, s'iniciarà ja la tramitació urbanística, amb l'objectiu de poder tenir la primera fase llesta (de 50.000 metres quadrats) en dos anys.
Arxivat a