Es convoca un concurs de curtmetratges per incentivar el valor dels ecosistemes aqüàtics

L'acció forma part del projecte "Aigua i memòria de la Sèquia" impulsat per la Fundació Aigües de Manresa, Meandre i el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat

Els joves autors hauran de fer els seus curtmetratges inspirats en el medi natural
Els joves autors hauran de fer els seus curtmetratges inspirats en el medi natural | Gedi Media
Redacció
20 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:14h
Des del mes de gener i fins al l'últim dia de maig de 2019 s'ha organitzat un Concurs de Curtmetratges Societat civil i medi natural: El valor dels ecosistemes aquàtics per a joves de 12 a 18 anys.

Aquest concurs s'emmarca dins del projecte Aigua i memòria de la Sèquia que impulsa la Fundació Aigues de Manresa-Junta de la Sèquia, conjuntament amb Meandre i amb el suport del Departament de territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Medi ambient i video

El concurs, impulsat per Gedi Media, vol potenciar els valors ambientals de les lleres del riu Cardener i Llobregat al seu pas per la comarca del Bages. A més de potenciar el vincle emocional entre societat i medi ambient a través de la creació audiovisual com a mètode d'exposició i de crítica. 

Participar al concurs de curts

Al concurs hi poden participar joves de 12 a 18 anys d'edat. Serà vàlida qualsevol tècnica de vídeo i els treballs presentats no poden tenir una durada superior a tres minuts. Les obres es poden presentar fins al 31 de maig de 2019. Les bases del concurs Societat civil i medi natural i la inscripció es poden fer a través d'aquest web.

El valor del concurs

El respecte al medi ambient i la qualitat dels videos presentats seran clau en la participació. L'organització valorarà aquelles obres audiovisuals que destaquin per inspirar a les persones a valorar, respectar i protegir l'entorn de la Sèquia i ramals, i la llera del riu així com aquells que incideixin en la importància dels vincles emocionals entre societat civil i medi natural. 

Cursos gratuits

Per tal d'incentivar la participació entre els joves, Norman López, el periodista de Gedi Media –empresa cooperativa especialitzada en periodisme MoJo (Mobile Journalism) i videomobil- ha organitzat una sèrie de cursos per facilitar eines als joves per a poder elaborar els seus curts. Uns cursos que han comptat amb la participació del biòleg Ignasi Cebrián, per transmetre els valors naturalistes, ecològics i biològics de l'entorn del riu i la Sèquia.

El proper curs gratuït se celebrarà el dissabte dia 2 de maig al Parc de l'Agulla. Les inscripcions es poden fer a aquest web.

Els premis

Els guanyadors del concurs rebran diferents tipus de material:

- Una càmera d'acció cedida per Expert Juanola, entrades per accedir a teatre cedides 
per Kursaal Manresa o material esportiu cedit per Triskel 365. 
- El lliurament de premis i la projecció dels millors curts es farà durant el mes de juny i a més seran visibles a la pàgina web de Meandre Manresa.