Testimonis de la tragèdia del Balandrau parlaran a Manresa d'aquell malaurat episodi

Ho faran a l'Espai Òmnium, en el marc de la presentació del llibre '3 nits de torb i 1 Cap d'Any', del meteoròleg Jordi Cuz

NacióManresa
20 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:27h
El proper dijous, 28 de febrer, es presentarà, a l'Espai Òmnium, el llibre 3 nits de torb i 1 Cap d'Any, escrit pel meteoròleg Jordi Cruz, sobre la tragèdia succeïda a la zona del Balandrau (al Ripollès) l'hivern del 2000, on van morir-hi nou persones. A través d'entrevistes a diversos testimonis d'aquell malaurat incident, Cruz reviu l'infern de més de dotze hores amb què es van trobar diversos grups d'excursionistes quan, de cop i volta, el bon temps que els havia acompanyat fins aleshores, va encarnar-se amb un incansable torb que va fer baixar les temperatures fins als 15 graus sota zero (amb una sensació tèrmica de més de -30º).

El que havia començat com una excursió plàcida de sol es va convertir, en poc temps, en una enfurismada ventada amb neu aixecada i visibilitat gairebé nul·la que va atrapar els excursionistes que hi havia a la zona. Un d'ells, Lluís Tripiana, participarà en la presentació que tindrà lloc a Manresa i que començarà a dos quarts de vuit del vespre. L'acompanyaran l'autor del llibre -Jordi Cruz-; l'antic cap de bombers voluntaris de Camprodon, Siscu Carola, i Pau Pintado, president del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB), entitat organitzadora de l'acte.