El PSC de Sant Joan aposta per un nou Parc Llobet amb un bar de propietat municipal

El grup municipal socialista presenta als veïns i veïnes del Sector Llobet-Palillo el seu projecte per al barri, que pretén fer efectiu en el mandat 2019-2023, si entra en el govern

Redacció
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:32h
El Partit dels Socialistes de Sant Joan de Vilatorrada ha fet públic part del seu projecte per al mandat 2019-23 en una assemblea amb veïns i veïnes el passat dijous, en el que ha estat l'inici de la ronda de reunions veïnals per a presentar el projecte Recuperem Sant Joan.

El Partit dels Socialistes de Sant Joan centrarà en el seu projecte de govern la propera campanya amb l'objectiu de recuperar l'alcaldia del municipi. Els socialistes afirmen que aquests darrers 8 anys de govern de CiU i ERC han decebut als veïns i veïnes i es presenten com la única alternativa progressista real i factible per a recuperar Sant Joan. 

L'actual portaveu i alcaldable Elia Tortolero, manté que la realitat del municipi és evident respecte fa 8 anys: no hi ha noves infraestructures, el poble està deixat i hi ha una manca de projecte per als barris. Tortolero també afegeix que aquesta situació no passa desapercebuda per part dels veïns, fins al punt que alguns titllen el present mandat municipal com el del "desgovern". 

En aquest sentit, han iniciat una ronda d'assemblees veïnals amb la voluntat de presentar i sotmetre a debat barri per barri el seu projecte per a recuperar el municipi. La primera assemblea es va celebrar el 14 de febrer al barri del sector Llobet on van fer públic als veïns i veïnes assistents el pla d'acció per al sector Llobet-Palillo. 

El projecte socialista inclou la remodelació del Parc Llobet en tres fases: manteniment, redistribució i revitalització. En la primera de les fases es pretén restablir el bon estat de l'equipament públic i l'entorn, com es el cas del casal veïnal, el camp de futbol, els jardins i els accessos. La segona fase consta del replantejament de la distribució de l'espai per a jocs infantils amb l'objectiu d'ampliar-lo i fer-lo més segur, mentre que la darrera fase projecta un bar de propietat municipal, com ja té el Parc Catalunya. 

Els socialistes, també aborden, entre d'altres, millores al Parc García Lorca, la instal·lació de dos pipi-can al sector i la millora del pàrquing i accessos de l'escola Joncadella. 
Els socialistes fan incís en que el govern no ha complert amb el PAM (Pla d'Acció Municipal) fixat per als anys 2016-2019 i anticipen que durant les següents assemblees presentaran accions concretes i factibles per a revertir aquests incompliments i donar respostes a les necessitats dels veïns i veïnes.

Les següents assemblees es celebraran el 27 de febrer al Sector Costarrodona i el 6 de març al Sector Nord-Centre, on es seguirà amb la presentació i debat dels projectes que s'inclouran al programa que es presentarà a finals de març.