Detenen el presumpte autor de, com a mínim, onze robatoris amb força en domicilis del Moianès

El sospitós, veí de Cardedeu, també està sent investigat per un delicte de tràfic de drogues

Imatge d'alguns dels objectes robats en domicilis del Moianès
Imatge d'alguns dels objectes robats en domicilis del Moianès | Mossos
NacióManresa
19 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:32h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Moià van detenir, el passat dijous 14 de febrer, un home de 52 anys veí de Cardedeu (Vallès Oriental), com a presumpte autor d'onze delictes de robatori amb força a interior de domicili i un delicte contra la salut pública.
Els fets es remunten a la tarda del mateix dia 14, quan un mosso que es trobava  fora de servei va alertar que acabava de veure dos homes, al carrer del Call Fondo de Castellterçol (Moianès), que observaven les cases amb una actitud de vigilància.

Davant d'aquest avís, dues patrulles van desplaçar-se al lloc i van veure com un dels sospitosos pujava a un vehicle i iniciava la marxa. Els agents van aturar-lo al carrer Granera i van identificar-lo. Dins del cotxe en qüestió hi havia uns guants, un tornavís, unes arracades i una targeta d'un centre comercial a nom d'una dona. Posteriorment es va descobrir que la targeta constava com a sostreta l'1 de gener en un altre robatori amb força.

Mentre feien les gestions d'identificació d'aquest primer home, els agents van rebre l'avís que havien entrat a robar en una casa molt pròxima d'on inicialment els dos sospitosos havien estacionat el vehicle. Davant les evidències, els mossos van detenir l'home i van iniciar la recerca de l'altre individu que l'acompanyava.

L'endemà, els investigadors van dur a terme una entrada i perquisició al domicili de Cardedeu on residia el detingut. Durant l'escorcoll van trobar joies, rellotges, ulleres de sol i càmeres de fotos, entre d'altres objectes de dubtosa procedència. També van localitzar quinze grams de cocaïna, una bossa amb substància per adulterar la droga i una bàscula de precisió.

De moment, les indagacions policials han permès trobar indicis que relacionen el detingut amb nou robatoris amb força més. Tots ells comesos entre el 23 de gener i el 14 de febrer als municipis moianesos de Castellterçol, Castellcir i Sant Quirze de Safaja. La investigació, però, continua oberta i se centra, ara, en comprovar si el detingut pot estar implicat en altres fets delictius. Tampoc en descarten noves detencions.

El detingut, amb nombrosos antecedents, va passar el dia 16 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers i va quedar en llibertat amb càrrecs.
 

Imatge d'alguns dels objectes robats en domicilis del Moianès Foto: Mossos d'Esquadra


 
Arxivat a