Sant Fruitós fa efectiva la compra de la finca on va viure el pintor Alfred Figueras

La finca Can Figueras es convertirà en un espai museïtzat a l'entorn de la vida i obra de l'artista santfruitosenc

Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, amb els familiars d'Alfred Figueras presents en la signatura
Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, amb els familiars d'Alfred Figueras presents en la signatura | AjSFB
Redacció
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:55h
Aquest passat divendres al migdia s'ha formalitzat la compra de la casa i el terreny de Can Figueras, per tal de museïtzar-lo i construir-hi un nou equipament adjacent, dotant al poble d'un nou espai cultural: la casa-museu d'Alfred Figueras.

La finca té una superfície de 10.441m2 de superfície i un habitatge de dues plantes. A banda, l'Ajuntament preveu construir-hi un edifici adjacent on s'hi preveu la construcció de 3 sales d'exposicions. Amb aquesta compra també s'ha adquirit el mobiliari i alguns dels quadres que encara hi havia a la casa.

La casa es va construir als anys 30 i hi ha indicis que apunten que els plànols s'haurien projectat al despatx que tenia a la ciutat d'Alger el reconegut arquitecte Le Corbusier, amb qui Figueras hi tenia una estreta relació. La voluntat del consistori és restaurar la casa i mostrar-la tal i com era d'acord amb els plànols originals.