Més de mil alumnes participaran en la nova edició de la gimcana tecnològica «Manresada»

per Redacció, 18 de febrer de 2019 a les 15:42 |
Foto d'arxiu de la «Manresada» de 2018 | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Uns mil estudiants de 15 centres de secundària de la Catalunya Central participaran aquest dimecres 20 de febrer, de 2/4 de 10 del matí a les 2 del migdia, en una nova edició de la gimca na tecnològica Manresada. Els participants recorreran la ciutat en equips amb la missió de buscar cinc punts de la ciutat a partir dels fulletons inicials i, un cop localitzats, hauran de superar els reptes que proposta la realitat augmentada, tot registrant fotos i vídeos per després compartir-ho a través de les xarxes socials. Per promoure la inclusió entre l'alumnat, un grup d'Ampans hi participarà en una prova pilot.

L'activitat és una iniciativa impulsada pel col·lectiu de professors de l'Associació LaceNet Bages amb l'objectiu d'aprendre a localitzar qualsevol punt de la ciutat de Manresa combinant els mitjans clàssics amb el bon ús de les noves tecnologies; internet mobile, geolocalització, xarxes socials, codis QR, realitat augmentada... D'altra banda, també té la finalitat de fomentar l'autonomia dels participants perquè aprenguin a moure's sols per la ciutat.


Durant la gimcana, s'iniciarà un projecte de ciència ciutadana en l'àmbit STEAM en què els participants hauran de recollir una sèrie de dades per poder realitzar un mapa de soroll i un informe de sonoritat.

L'acte compta amb el suport i col·laboració de les regidories d'Ensenyament i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa; de Forn de Cabrianes, que oferirà l'esmorzar als participants; i de Manel Justícia, que amenitzarà el final de festa amb un espectacle al Parc de la Seu.


L'equip LaceNet Bages és una associació de professionals de l'ensenyament de la comarca del Bages, que des de l'any 1995 ofereix projectes telemàtics als centres educatius. Al llarg d'aquests anys s'ha anat diversificant l'oferta i ampliant el marge d'edat dels joves als quals van destinats. Els projectes LaceNet Bages es basen en el treball cooperatiu i tenen molt en compte la comunicació entre els diferents grups que hi participen.

 

Participació