Què hi fan, dos caps de plàstic, flotant en fonts de Manresa i Navàs?

Es tracta d'una acció impulsada pel col·lectiu Endavant-OSAN per denunciar que la classe treballadora està "amb l'aigua al coll"

El cap d'un maniquí flotant a la font de la plaça Sant Domènec de Manresa
El cap d'un maniquí flotant a la font de la plaça Sant Domènec de Manresa | Endavant
NacióManresa
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:26h
L'organització independentista Endavant-OSAN ha col·locat, aquest matí de dilluns, una desena de caps de maniquí a diverses fonts públiques de Catalunya per denunciar que els treballadors i les classes populars estan "amb l'aigua al coll". Al Bages, el col·lectiu n'ha posat un a la font de la plaça Sant Domènec de Manresa i un altre a la de la plaça de l'Ajuntament de Navàs.

L'acció ha servit per donar el tret de sortida a la campanya Amb l'aigua al coll, que exigeix un "programa de mínims per a una vida digna", manifesten des d'Endavant. En aquest sentit, reclamen un salari mínim de 1.200 euros per trenta hores i l'equiparació salarial entre homes i dones; pensions dignes; regular el lloguer a un màxim del 10% del sou; fixar preus socials per aigua, llum, gas i telecomunicacions; serveis públics bàsics sense "privatitzacions ni repagaments", i una banca pública. L'organització independentista, a l'òrbita de la CUP, vol posar fi a una situació social que veu "encara més agreujada" en el cas de les dones.

En un comunicat, Endavant-OSAN avisa que des de la crisi de fa deu anys la situació dels treballadors "no ha deixat d'empitjorar", i asseguren que les condicions laborals són "de més explotació, més perill de caure en la pobresa, més precarietat i més desigualtat". És per això que manifesten que aquest gruix de la població està "amb l'aigua al coll" per la bretxa salarial, per l'acumulació de riquesa en poques mans, pel pes de l'habitatge en la despesa familiar i per les retallades al sector públic dels darrers anys.

A banda de Manresa i Navàs, l'organització independentista ha fet flotar caps de maniquís a fonts de Cambrils, l'Espluga de Francolí, Lleida, Girona, la Selva del Camp, Mataró, Reus, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Vilafranca del Penedès i als barris de Gràcia, el Poblenou, Sants i el Baix Guinardó de Barcelona; així com a Platja de Nules (Castelló) i Palma.