Salvem el Pla de Bages mostra sobre el terreny el POUM «sense sentit» de Sant Fruitós

Una seixantena de persones han participat a la caminada a l'entorn de les afectacions el pla urbanístic

Caminada de Salvem el Pla de Bages
Caminada de Salvem el Pla de Bages | Meandre
Redacció
17 de febrer del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 9:08h
Després del concorregut acte de presentació de la Plataforma Salvem el Pla de Bages del passat divendres, seixanta persones s'han aplegat aquest divendres per fer una caminada explicativa pels entorns naturals en risc de senyalar-los com reserva per a sol industrial i pels polígons de la Carretera de Berga.

La caminada per l'entorn de la Vall dels Horts, Olzinelles i pels polígons buits de la Carretera de Berga han volgut posar de manifest que la proposta del nou Pla d'ordenació Urbana (POUM) de Sant Fruitós de reservar més sol per activitat industrial en comptes de protegir-lo "no te cap tipus de sentit". La buidor fantasmagòrica i degradació dels polígons existents ha estat "un argument demolidor". I és que a part de la seva bellesa paisatgística, la Vall dels Horts representa avui l'únic corredor biològic que queda entre Llobregat i Cardener, i que aquesta connexió és bàsica per la ja malmesa biodiversitat del Pla de Bages.

Ja al final del recorregut , ningú donava tampoc crèdit a les pretensions del nou POUM de reservar més sol industrial a l'altra banda de l'Eix Transversal, malmeten també la plana que comunica amb Sant Iscle i Pineda.