El Cd'E Manresa no pot superar el Vilanova en un partit amb massa entrebancs (1-1)

El Cd'E Manresa només ha lligat un punt contra el Vilanova
El Cd'E Manresa només ha lligat un punt contra el Vilanova | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
17 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:39h
El Manresa, això ja se sabia, encara conserva el liderat. Però la Montañesa ja li trepitja els talons de les sabates després de l'empat blanc-i-vermell al Congost i la victòria groc-i-negra a Nou Barris. El partit davant el Vilanova era un autèntic examen per un Manresa que duia tres jornades sense conèixer la victòria i els costaners arribaven al Congost després de vuit partits invictes. El partit va ser dominat pel Manresa a la primera part i pel Vilanova a la segona, sobretot arran de l'expulsió de Manel Sala (39'), en un duel marcat perles escasses ocasions de gol protagonitzades per ambdós equips. Però només una sèrie de circumstàncies concatenades una darrera d'una altra van evitar la victòria, la necessitada victòria, dels deixebles d'Andreu Peralta. Massa entrebancs, que ara anirem desgranant.

Tota la primera part va ser dominada per un Manresa que va tenir més la pilota als seus peus, més possessió, i va dur la iniciativa. Això davant un Vilanova ben plantat al darrera i esperant oportunitats a la contra. Malgrat tot, ni un ni altre equip van convertir ni el domini ni les contres en armes llancívoles contra el seu rival (excepte en una ocasió). L'única aproximació visitant pels dominis d'un inèdit Pol Busquets arribava als 14', després que Pascua culminés una cursa pel carril dret amb una passada horitzontal sobre l'arribada pel carril del mig del golejador Óscar Hernando, però el xut franc del pitxitxi visitant va anar massa centrat, a les mans de Pol Busquets.

Ratllant la mitja hora (28') Noah guanyava l'esquena de la defensa visitant després d'una assistència de Solernou; el davanter blanc-i-vermell encarava tot sol la porteria de Nito fins que aquest, en una sortida desesperada, el feia caure a l'àrea gran. Moreno Caparrós no dubtava i assenyalava el punts dels onze metres. Després de més d'un minut amb el joc interromput Manel Sala executava la pena màxima i ajustava la pilota al costat del pal dret defensat per Nito, però aquest arribava a temps per posar la mà i evitar l'1-0 al marcador. El Manresa desaprofitava l'única ocasió clara de la primera part (una bala de canó!) i ja començava a arrufar el nas. Per acabar-ho d'adobar, a manca de sis minuts pel descans arribaria una acció clau pel desenvolupament posterior del partit. Manel Sala era objecte de falta i, segons criteri a l'àrbitre, el davanter osonenc etzibava un cop de colze al seu rival que l'obligava a recórrer el camí cap el vestidor després que Moreno Caparrós li ensenyés la vermella directa. Era el minut 39 de partit i aquesta circumstància obligava el Manresa a afrontar la resta del partit (56 minuts si comptabilitzem el temps afegit de la primera part, 2', i de la segona, 4') amb un home menys.

A la represa el Vilanova va manar sobre el terreny de joc. I pràcticament ho va fer durant tota l'estona. Es va evidenciar massa que el Manresa jugava en inferioritat. Però els deixebles d'Andreu Peralta no només van saber minimitzar el domini visitant amb una defensa inexpugnable que desarticulava totes les accions atacants del seu rival, fent que aquestes morissin totes al balcó de l'àrea gran, sinó que va tenir el triomf al seu abast.

Als 66' l'estadi esclatava d'alegria quan Noah protagonitzava una acció pel balcó de l'àrea gran que el va dur fins al costat esquerra de l'atac, on es va ficar dins l'àrea per creuar la pilota al segon pal davant la incredulitat del porter Nito. L'1a 0 va esperonar el Manresa i va deixar tocat el Vilanova. Durant uns minuts la victòria local es cotitzava a l'alça a la Borsa. Més encara quan el mateix Noah va tenir el 2-0 als seus peus després de rebre una passada en profunditat que el va dur fins a la línia de fons i, des d'allà, etzibava un xut que superava el porter visitant però que s'estavellava a la soca del pal dret de la porteria sud de l'estadi (72').

Tot estava controlat per part del Manresa, però una acció rocambolesca culminava amb el que seria empat a u al marcador (76'). Va ser una acció afortunada d'Ignasi Valldosera, que penjava una pilota que feia dubtar dubtar Pol Busquets i Ruano, al costat del primer pal, que veien com la pilota pul·lulava a pocs centímetres de la línia de gol i que finalment aconseguien refusar... a la vegada que escoltaven el xiulet de l'àrbitre, que assenyalava el centre del camp... a la vegada que l'assistent de la banda corria cap el centre del camp però es parava perpendicular a la ratlla de l'àrea gran aixecant la banderola, assenyalant no se sap què, perquè, malgrat les protestes, l'àrbitre va donar validesa al que seria gol del definitiu empat. Ambdós equips van buscar el gol de la victòria fins el final, però ni el cap ni les cames van respondre després d'un partit d'una alta exigència física. Pol Busquets i Nito, fins el xiulet final, van ser espectadors de luxe d'una lluita aferrissada dels seus companys d'equip que els va deixar totalment al marge al marge.

Centre d'Esports Manresa: Pol Busquets, Ruano, Solernou, Florent, Joan Castanyer, Noah (Marc Serra,91'), Joel Priego (Leandro, 77'), Cuello, Sergi Soler (Alsina, 62'), Bernat, Manel Sala

Club de Futbol Vilanova: Nito, David Gómez, Pascua (Ignasi Valldosera, 68'), Óscar Hernando (Sebastián, 74'), Pinilla, Iloie (Molina, 68'), Barragán (Víctor Morillas, 58'), Antolínez, Aleix Vall, Iván, Aleix Semur

Gols: 1-0 (66'), Noah, 1-1 (76'), Ignasi Valldosera

Àrbitre: Jordi Moreno Caparrós, de la delegació de Tarragona. Va estar auxiliat per Carlos Marino Rebenaque Vidal i Julián Segura Rodríguez.

Targetes: Ruano, Solernou, David León (fisio) i Manel Sala (vermella directa, 39') // Nito, Óscar Hernando, Aleix Vall i Ignasi Valldosera.

Camp: Estadi del Congost, 160 espectadors.