Els actes per la vaga del 8-M comencen al Bages amb l'ocupació del BonPreu de Sant Joan

La comissió organitzadora del Dia de la dona treballadora denuncia que la cadena catalana "explota les seves treballadores"

Les concentrades enganxant un dels cartells a favor de la vaga general feminista
Les concentrades enganxant un dels cartells a favor de la vaga general feminista | Pere Fontanals
15 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:42h
Una trentena de dones, membres de la comissió organitzadora de la vaga del proper 8 de març, Dia de la dona treballadora, han ocupat aquest divendres a la tarda el supermercat BonPreu de Sant Joan de Vilatorrada "per denunciar que la cadena catalana explota les seves treballadores, acomiadant-les quan agafen la baixa, obligant-les a fer hores extres i a treballar fins a 15 dies seguits sense cap jornada de descans", segons ha explicat Aina, la seva portaveu.


L'ocupació, que en tot moment ha estat pacífica, ha començat informant de l'acció a les mateixes treballadores de l'establiment i, posteriorment, enganxant cartells a postades i vitrines del supermercat on s'explicava la situació de les treballadores i es feia a una crida feminista per al 8-M. L'acció estava acompanyada d'un equip de música, ball i proclames cridant a fer vaga i de dones que repartien informació entre els clients.
 

Dones fent cartells en el propi supermercat. Foto: Pere Fontanals


Poc després han arribat al supermercat operatius de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada i els Mossos d'Esquadra, que han fet de mediadors entre empresa i comissió del 8-M i han pactat un temps en l'acció.

El proper dimarts 19 de febrer a les 7 de la tarda hi haurà una primera assemblea oberta no mixta per preparar les accions del 8-M a l'Ateneu Popular la Sèquia