Sant Fruitós inicia un cicle sobre els camps de concentració nazi

Les activitats d'aquesta segona edició del cicle "Els camps d'extermini nazi: recordar per no oblidar" es duran a terme entre els mesos de febrer i març a la Biblioteca Municipal

Redacció
15 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:09h
L'exposició Mauthausen: l'univers de l'horror serà la primera de les activitats del cicle sobre els camps d'extermini nazi que inicia Sant Fruitós de Bages. Aquesta mostra fa un llarg recorregut cronològic des de la II República fins a la deportació per tal de donar a conèixer les vivències dels republicans espanyols al camp de Mauthausen. La inauguració de l'exposició serà el proper dilluns 18 de febrer a les 7 de la tarda. La mostra es podrà visitar fins al 30 de març a la Biblioteca Municipal. El mateix dilluns 18, un cop finalitzada la inauguració, el club de lectura de la Biblioteca Municipal girarà entorn la novel·la L'amic retrobar de Fred Uhlman, coordinant, com ja és habitual, Ignasi Puig.

El dimecres 27 de febrer (19.30h) es projectarà el documental Borrallons de neu, a partir de l'experiència dels alumnes de l'Institut Gerbert d'Aurillac als camps de concentració nazis. Aquest audiovisual recull l'experiència que ha significat aquest viatge per alguns alumnes a través del seu testimoni en primera persona, i amb les aportacions dels professors impulsors del projecte.

La darrera de les activitats del cicle és la xerrada Deportació i cultura de pau i drets humans a càrrec d'Enric Garriga, president de l'Amical de Mauthausen i altres camps. En aquest acte es parlarà sobre la vinculació entre l'experiència de la deportació i la cultura de la pau i dels Drets Humans que tindria com a motivació fonamental la conscienciació en la necessitat de treballar en la divulgació dels drets humans i la cultura de la pau en els nostres dies, fent esment d'alguns exemples de conflictes de l'actualitat que mostren aquestes mancances. Aquesta conferència tindrà lloc el dijous 28 de febrer a les 7 de la tarda.

El cicle d'activitats esta coorganitzat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l'entitat Amical de Mauthausen i l'Institut Gerbert d'Aurillac.