«Patates rosses», la websèrie escrita i dirigida pel navarclí David Villarreal, ja té data d'estrena

Serà el proper dimarts, 19 de febrer, i es presentarà en una gala al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles

Frame d'una de les escenes de la websèrie 'Patates rosses'
Frame d'una de les escenes de la websèrie 'Patates rosses'
15 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:31h
El Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles acollirà, el proper dimarts, 19 de febrer, l'estrena de la sèrie web Patates rosses, escrita i dirigida pel navarclí David Villarreal juntament amb Joan Saranova. Es tracta d'una creació audiovisual que els dos joves directors van idear com a treball de final de grau de Comunicació Audiovisual (a la Universitat Autònoma de Barcelona) i que va guanyar la beca ComUNIca, convocada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat amb la voluntat de fomentar la creació i la innovació audiovisual i de potenciar el talent dels estudiants dels graus universitaris vinculats a la comunicació audiovisual.
 
Amb aquesta beca, doncs, Villarreal i Saranova van començar a rodar, el mes d'abril passat, Patates rosses, la seva primera websèrie, que s'ha gravat íntegrament amb un telèfon mòbil i que està plantejada com un fals documental que traslladarà els espectadors en el making of d'una pel·lícula eròtica.

Amb un total de vuit capítols (d'entre sis i deu minuts de durada cadascun), la ficció -pensada per a un públic jove- explica la història de l'Èric, un noi que decideix agafar les regnes de la producció d'un film eròtic convençut per la Marta, la seva exparella i actriu de la pel·lícula en qüestió. Amb la voluntat de donar una bona impressió fent una feina que no ha fet mai, el protagonista de la història batallarà amb les excentricitats de personatges com un director alternatiu, brillant però intractable; d'un actor famós que no passa pel seu millor moment, i fins i tot d'una gallina que parla.

La producció té com a protagonistes els actors Toni Guillemat, Marta Bessa, Albert Green, Montse Ribadellas i Àngel Rosset, però també ha comptat amb la col·laboració d'artistes de la talla de Bruno Oro, Manel Lucas i Manel Piñero, així com amb la participació del youtuber Pol Gisé, que va donar-se a conèixer, sobretot, arrel del vídeo Cómo he aprendido a hablar castellano?
 

L'actor Manel Piñero també ha participat a la sèrie


Gales de presentació a la UAB i a Navarcles

Patates rosses, pensada per ser vista a través de les xarxes socials a través de mòbils o tauletes, s'estrenarà dimarts vinent, 19 de febrer, i es podrà veure, simultàniament, a través de la pàgina web de TV3, d'Instagram, de Twitter i de Youtube. "Es tracta d'una nova manera de distribuir contingut, que posa a l'abast de l'audiència la temporada íntegra des del primer moment per tal d'oferir una millor experiència a l'usuari", exposen els dos directors.

A banda, però, Villarreal i Saranova han organitzat dues gales de presentació de la sèrie el mateix dimarts. La primera tindrà lloc a la una del migdia i es durà a terme a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La segona es farà al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles, el municipi on s'ha gravat pràcticament la totalitat de la sèrie. Serà a partir de les vuit del vespre i, a banda dels directors, hi assistiran, també, els actors protagonistes.

Una jove promesa amb dos musicals, un documental i un curt a l'esquena

David Villarreal va néixer a Navarcles l'any 1994 i des de ben petit ja va interessar-se per tot el què s'amaga darrere dels escenaris i les pantalles de televisió. Abans de començar els estudis de Comunicació Audiovisual a la UAB ja havia creat i tirat endavant projectes artístics com el musical Els nens perduts, i quan va iniciar els estudis universitaris va tornar a fer volar la seva vena creativa traient a la llum l'obra Amagat. Totes dues produccions sota el segell de la companyia Bah Teatre, que ell mateix havia fundat.

El currículum d'aquesta jove promesa del món de l'audiovisual va ampliar-se quan, a principis de l'any 2016, va estrenar Moment feliç, un premiat documental que explica la història de coneixença entre una vintena d'avis i àvies amb infants i adolescents d'entre 7 i 14 anys. Aquell mateix any també va donar a conèixer l'impactant CarRatera, també del gènere documental, que exposava, a través de testimonis diversos, tota la problemàtica al voltant de la C-55.

Actualment, el jove navarclí treballa com a responsable de comunicació de la Fundació Ibada. A banda, durant pràcticament dos anys va formar part de Broadcaster, una productora audiovisual amb seu a Barcelona que ha signat, entre altres, els documental Les 7 caixes i On acaben els camins, o el programa de TV3 Katalonski.
 

David Villarreal i Joan Saranova durant el rodatge de 'Patates rosses' Foto: Cedida