Junts per Sant Fruitós diu que s'ha de fer consulta popular per tot el POUM

Considera que el govern utilitza "la participació ciutadana d'una forma totalment interessada i partidista"

Redacció
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:21h
Junts per Sant Fruitós de Bages ha mostrat la seva "sorpresa i decepció" per l'anunci que ha fet el govern municipal de posar a votació popular part del POUM a la tardor, després de siverses vegades d'haver posposat el seu debat a ple.

Junts per Sant Fruitós considera que el govern utilitza "la participació ciutadana d'una forma totalment interessada i partidista donada la proximitat a les eleccions municipals previstes pel 26 de maig".

Considera que una aprovació inicial "expres" del POUM, que és el document urbanístic més important d'un municipi i que marca el futur a anys vista, "ens sembla una irresponsabilitat molt greu, quan ens trobem a només tres mesos de les eleccions".

En relació amb els fets exposats, el partit assegura que la seva postura serà favorable als mecanismes de participació ciutadana, "sempre i quan tinguin un objectiu clar, net i beneficiós per a la ciutadania".

Per això opinen que la consulta ciutadana ha de ser prèvia a l'aprovació inicial del POUM, que es defineixi quina serà la pregunta exacta, especificant en quins termes es preguntarà a la ciutadania la seva opinió. També "és important destacar la necessitat de que aquesta consulta tingui un caràcter vinculant, és a dir, que l'equip de govern es comprometi a respectar el resultat sortit de les urnes".