L'històric independentista Jordi Puig, serà a Manresa divendres

L'històric independentista va restar empresonat gairebé cinc anys arran d'una sentència dictada per un tribunal militar per l'assalt fallit a la caserna de Berga, el novembre de 1980

Redacció
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 20:43h
L'Esquerra Independentista de Manresa (Arran, CUP, Endavant i SEPC), Poble Lliure, l'ANC, el CDR i Òmnium han organitzat per aquest divendres, a 2/4 de 8 del vespre, una xerrada a càrrec de Jordi Puig a l'Espai Òmnium.

Puig, conegut per la seva participació en el moviment independentista des dels anys vuitanta, està donant la volta als Països Catalans en cadira de rodes en solidaritat amb els presos i exiliats polítics. La seva particular mostra de solidaritat es va iniciar el 19 de desembre, a Mallorca, i ja ha recorregut les Illes, el País Valencià i part de Catalunya. Així ho ha anat explicant des del seu compte personal de Twitter @Cami_Republica. 

Aquest divendres arribarà a Manresa i diumenge a Sallent, on també es preveu celebrar un acte. Després de la seva estada al Bages, el seu camí continuarà fins a arribar a Salses. 

L'històric independentista va restar empresonat gairebé cinc anys arran d'una sentència dictada per un tribunal militar per l'assalt fallit a la caserna de Berga, el novembre de 1980, atribuït a ETA politicomilitar. El 1985 va obtenir la llibertat condicional. Finalment, però, el judici va ser anul·lat i el Tribunal Europeu dels Drets Humans va condemnar l'Estat espanyol a indemnitzar Puig per no haver respectat el seu dret a la presumpció d'innocència.