Un centenar de persones donen suport a la víctima de l'agressió feixista al Pont

Una quinzena d'espanyolistes han seguit l'acte des de lluny sense intervenir en cap moment

Jordi Pesarrodona es dirigeix als assistents
Jordi Pesarrodona es dirigeix als assistents | Pere Fontanals
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 21:02h
Un centenar de persones s'han concentrat aquest ijous al vespre a la plaça de l'Ajuntament del Pont de Vilomara per donar suport al coordinador de l'ANC d'aquesta població que va rebre un atac feixista el passat dimarts al vespre al pàrquing comunitari de casa seva per part d'un espanyolista veí seu.

El regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pearrodona, i el secretari de l'ANC al Bages-Moianès, Jordi Font, han estat els encarregats de dirigir unes paraules als assistents insistint en la necessitat de rebutjar la violència i no caure en les provocacions.

L'acte ha estat seguit de lluny per una quinzena d'espanyolistes que no han actuat en cap moment, tot i una lleugera presència policial. Durant l'acte s'ha guardat un minut de silenci per la mort, als 35 anys, de Juan Antonio Ledezma, que havia participat com a mediador en conflictes entre unionistes i independentistes. Ledezma ha patit un atac de cor mentre es trobava esquiant.

Dimarts de la setmana passada el coordinador de l'ANC al Pont de Vilomara va ser increpat per un veí seu arran d'una foto publicada a NacióManresa on feia un gest nazi. De l'acarament es va passar a un cop al clatell, dues patades i una empenta que va acabar amb l'independentista a terra mentre tot era gravat per la seva esposa.

El coordinador de l'ANC ha presentat denúncia als Mossos i ha demanat mesures cautelars.