Curs de la nova visió de la música coral amb el prestigiós director Basilio Astúlez

El curs "Créixer Cantant" que es portarà a terme al Conservatori té la finalitat d'aportar nous coneixements relacionats amb la veu i l'expressió corporal

Redacció
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:18h
L'Ajuntament de Manresa i el Conservatori Municipal de Música de la ciut at han organitzat el curs Créixer cantant amb la finalitat d'aportar nous coneixements relacionats amb la veu i l'expressió corporal. L'activitat tindrà lloc el dissabte 27 d'abril i tindrà una durada de 8 hores; de les 10 del matí a les 2 del migdia, i de les 4 de la tarda a les 8 del vespre.

El curs anirà a càrrec del prestigiós director basc, Basilio Astúlez i està adreçat a tothom que tingui ganes de conèixer una visió particular, moderna, actualitzada i innovadora de la música coral; com directors de cors, professors d'escoles de música i conservatoris, professors d'escoles de primària i centres de secundària, i cantants.

Créixer cantant té els objectius d'aportar una visió particular, moderna, actualitzada i innovadora de la música coral, d'adquirir coneixements, destreses i habilitats relacionades amb la veu i l'expressió corporal, i fer-nos partícips de gaudir de la música en un espai grupal. A part, el curs també pretén connectar el cos i la ment de forma individual i grupal mitjançant la veu, desenvolupar la capacitat d'escolta i ressonància, i visualitzar un resultat comú més enriquidor per totes les persones integrants de l'equip que la suma de cada una de les parts aportades al grup.

El curs té un cost de 45 euros i les places són limitades. Per assistir-hi, cal omplir aquest formulari d'inscripció. El Conservatori Municipal de Música de Manresa expedirà un certificat a tots els que hagin realitzat el curs.

Basilio Astúlez

És professor de Cant Coral al Conservatori Municipal de Leioa (País Basc) i fundador del grup de cambra femení Vocalía Taldea (1999), el cor infantil Leioa Kantika Koralaal (2001), el cor juvenil femení La Kantoria (2005) i el mixte SJB (2007).

L'any 2008 va rebre el premi a la millor direcció en el 47è Certamen Internacional C. A. Seguizzi (a Gorizia, Itàlia), pel seu treball al capdavant de Leioa Kantika Korala. Un any més tard, al 2009 va rebre el premi especial a la millor direcció en el 38è Florilège Vocal de Tours (a França), pel seu treball al capdavant de Vocalia Taldea.

Actualment és professor de Direcció Coral per entitats educatives, universitats i diverses federacions corals del país i freqüentment sol·licitat com a jurat en certàmens i per oferir cursos i seminaris de cant coral a Europa, Amèrica i Àsia. Des del 2018 també és professor de direcció coral al Conservatori Superior del País Basc Musikene.