L'Encesa de la Nova Llum oferirà un espectacle interactiu de llum i so a la façana de la Buresa

Trenta mil espelmes s'encendran al centre històric de Manresa, amb la col·laboració d'una dotzena d'entitats

Membres de l'organització de l'Encesa de la Nova Llum
Membres de l'organització de l'Encesa de la Nova Llum | Pere Fontanals
Redacció
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:01h
Trenta mil espelmes s'encendran al centre històric de Manresa, amb la col·laboració d'una dotzena d'entitats. Tothom qui vulgui ajudar a encendre els milers d'espelmes a la plaça de Sant Domènec i als carrers del centre històric pot adreçar-se a l'Espai Òmnium o bé trucar al tel. 938726321 o a [email protected]. També es demana que els voluntaris siguin a Sant Domènec a les set del vespre.

Espectacle interactiu de llum i so

La setena edició de l'Encesa de la Nova Llum, amb cartell dissenyat per Anna Martí, presenta com a novetat destacada un espectacle de llum i so que es projectarà a la façana de la Buresa, inspirat en el procés de decidir junts el nou model de país. Es tracta d'una instal·lació interactiva, que activarà l'espectador i el fil conductor serà una adaptació moderna d'una cançó catalana tradicional, símbol de pau i llibertat. El productor Aleix Martin l'ha versionat en tres estils molt actuals, per expressar així la Catalunya moderna i pluricultural. 

L'empresa Sònica ha disseccionat cadascun dels temes i ha creat diferents escenes de llum que es projectaran i que estaran vinculades a aquestes cançons. El públic serà l'encarregat d'activar les diferents cançons i els llums. Com a gest simbòlic, el punt de partida de qualsevol escena lumínica serà el color groc i la instal·lació sempre tornarà a aquest color, com a metàfora del moviment d'un país unit per un mateix objectiu. La direcció creativa de l'espectacle ha anat a càrrec de Lucía Alcaina, directora artística i dissenyadora de moda.

Txema Rico ha creat la figura que es formarà a Sant Domènec

Una altra novetat és la confecció, al mig de la plaça de Sant Domènec, d'un cosmos gegant, creat per l'artista plàstic Txema Rico. La imatge serà resseguida amb milers d'espelmes amb l'ajuda dels voluntaris.

És un acte coordinat per Òmnium Bages-Moianès, amb la col·laboració de: ANC de Manresa, AV del Barri Antic, Associació de Comerciants del c. Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants, Associació Misteriosa Llum, Cicle d'Animació Sociocultural IES Guillem Catà, DIESA, El Galliner i altres entitats i particulars.