Invulnerables engega una campanya per vetllar per la salut visual d'infants i joves en risc d'exclusió

Començarà aquest dissabte al matí a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa

NacióManresa
14 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:31h
La campanya 'Invulnerables amb visió' atendrà 600 infants i joves de Catalunya en risc d'exclusió
La campanya 'Invulnerables amb visió' atendrà 600 infants i joves de Catalunya en risc d'exclusió | Cedida
El projecte Invulnerables -una iniciativa contra la pobresa infantil liderada per Sor Lucía Caram (a través de la Fundació del Convent de Santa Clara) amb el suport de la Fundació La Caixa- donarà el tret de sortida, aquest dissabte, 16 de febrer, a la campanya Invulnerables amb visió.
 
Es tracta d'una iniciativa que compta amb el suport del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i que té per objectiu vetllar per la salut visual d'infants i joves en risc d'exclusió social "com un pas indispensable per garantir que gaudeixin d'un benestar integral i d'un desenvolupament cognitiu correcte", manifesten els seus impulsors, tot recordant que "el 25% de la població estudiantil és susceptible de patir problemes visuals no detectats com miopia, hipermetropia o estigmatisme" i que "cal posar-hi remei".
 
La campanya, que té previst arribar a sis-cents infants i joves d'arreu de Catalunya, engegarà a Manresa aquest dissabte, en el marc d'una jornada que tindrà lloc de dos quarts de deu del matí a les dues del migdia a les consultes d'oftalmologia de la Fundació Althaia, ubicades a l'hospital de Sant Joan de Déu. Durant aquestes quatre hores i mitja, un total de 130 usuaris d'Invulnerables d'entre 6 i 18 anys seran visitats per oftalmòlegs i optometristes voluntaris de la Fundació Althaia i de la Fundació Ramón Martí Bonet contra la ceguera, de Barcelona, que els faran un diagnòstic exhaustiu i, si s'escau, els prescriuran ulleres.
 
En aquest sentit, serà l'empresa Natural Òptics -dedicada a la cura de la visió i audició- qui es farà càrrec de preparar totes les ulleres que es necessitin. Un cop estiguin a punt, les famílies les podran passar a recollir en un centre òptic de la capital del Bages. Al llarg de la jornada, a més, diversos voluntaris de la Fundació del Convent de Santa Clara i de la Fundació La Caixa donaran el suport necessari als professionals voluntaris per tal de garantir-ne el bon funcionament.