Manresa suspèn l'agenda institucional del dia de la Llum per la vaga general del 21-F

L'Ajuntament ha intentat traslladar els actes previstos aquell dia a una nova data però, davant la impossibilitat de fer-ho, ha decidit anul·lar els que en depenen directament: el seguici, la tronada i la ballada de la plaça Major

Redacció
13 de febrer del 2019
Actualitzat a les 23:47h
La ballada de la Llum no se celebrarà enguany
La ballada de la Llum no se celebrarà enguany | Pere Fontanals
El govern municipal de l'Ajuntament de Manresa ha decidit suspendre l'agenda institucional prevista per al dia de la Festa de la Llum, el 21 de febrer, i afegir-se a la convocatòria de vaga general prevista per a aquest mateix dia, que ja compta amb un ampli suport de les organitzacions cíviques, sindicals i polítiques del país.

Per aquesta raó, des de l'Ajuntament, s'han mantingut converses amb els administradors de la Festa de la Llum d'enguany, la Federació de l'Associació de Veïns (FAV) de Manresa; amb l'Associació Misteriosa Llum, i amb les entitats que organitzaven els actes festius previstos per aquell dia per intentar traslladar-los en bloc a una nova data.

Davant la impossibilitat de fer aquests canvis, l'Ajuntament ha decidit anul·lar els actes que en depenen directament: el seguici, la tronada i la ballada de la plaça Major.

Pel que fa a les altres d'activitats del programa festiu previstes per al dia 21, es mantindrà la missa a l'Església del Carme, la Seu farà la presentació del projecte artístic Ars Viva l'endemà, divendres; i Cine-Club Manresa ha traslladat la sessió de cinema al dissabte. La resta d'entitats estan acabant d'estudiar quina decisió prenen.