El govern i un centenar de persones es concentren contra el judici als polítics catalans

L'equip de govern més un centenar de persones s'han plegat a les 12 del matí a la Plaça Major per manifestar el seu rebuig al judici i a la causa oberta contra els líders independentistes

Concentració davant l'Ajuntament de Manresa pels presos polítics
Concentració davant l'Ajuntament de Manresa pels presos polítics | AjM
Redacció
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:17h
Aquest dimarts, 12 de febrer, ha començat el judici als presos polítics al Tribunal Suprem. Oriol Junqueras, Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Josep Rull, en presó preventiva des de fa més d'un any, juntament amb Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila, que estan en llibertat sota fiança, s'han assegut al banc dels acusats del màxim òrgan judicial de l'estat espanyol.

Per tal de manifestar el desacord amb aquest procés, diverses entitats del país, entre les quals l'AMI, han convocat una aturada als centres de treball a les 12 del matí. La plaça Major ha aplegat un centenar de persones, inclòs l'equip de Govern, que han volgut expressar el seu rebuig a un judici contra en el qual es demana la condemna (de fins a 25 anys de presó) a unes persones per haver defensat els drets i la voluntat d'un poble.

Durant la concentració, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha llegit el manifest titulat El judici de la vergonya elaborat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

La concentració s'ha seguit davant la majoria d'ajuntaments del Bages, el Moianès i el país.