Manresa s'afegeix a la Mobile Week amb tres formacions del 18 al 20 de febrer

Les sessions es realitzaran amb la finalitat de reflexionar sobre l'impacte de les noves tecnologies en els ciutadans

Alguns dels actes tindran lloc a la UPC Manresa
Alguns dels actes tindran lloc a la UPC Manresa | Aina Font Torra
Redacció
11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:10h
La setmana vinent, Manresa serà l'escenari de la prèvia al Mobile World Congress, que enguany s'estén a diferents punts del territori català amb l'objectiu d'acostar les noves tecnologies i els reptes que aquests plantegen a la ciutadania just abans que aquest certamen arribi a Barcelona. A la capital del Bages farà parada del 18 al 20 de febrer, tres dies en què TICBages i Sinergia, amb la col·la boració de l'Ajuntament de Manresa i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM), han organitzat tres sessions formatives que reflexionaran sobre les noves tecnologies i l'impacte que tenen en la població.

La inauguració de la Mobile Week es realitzarà el proper dilluns 18 de febrer, a les 5 de la tarda, a la Sala d'actes de l'EPSEM. Hi participarà la regidora de Projecció de Ciutat i Festes de l'Ajuntament de Manresa, Neus Comellas; i la directora de l'EPSEM, Rosa Argelaguet. 

Un cop acabada la sessió inaugural, es realitzarà el debat Drons, com impacte en la ciutadania? per abordar el desenvolupament de la tecnologia dron, que té un abast enorme, un gran potencial en diferents sectors i, al mateix temps, genera dubtes i planteja reptes molt importants. L'acte anirà a càrrec dels experts Natxo Varona i Blanca Farré, i estarà moderat per David Matanzas. Per cloure, els assistents podran tenir un dron a les mans i veure en directe com s'enlairen.

L'endemà, el dimarts 19 de febrer, la Sala d'actes del Centre Cultural el Casino acollirà la conferència Ciutats Intel·ligents, com impacten a la ciutadania? a càrrec de Jordi Marín, membre de l'European Country Manager de CEI America. L'acte, que tindrà lloc a les 5 de la tarda, es basarà en l'impacte que té la transformació digital i l'adaptació de les ciutats a les noves tecnologies. A part, també s'explicarà com es poden aprofitar les oportunitats que dóna la innovació per tenir unes ciutats més competitives en un món globalitzat.

La Mobile Week tancarà el dimecres 20 de febrer amb la ponència IOT (Internet of things) com a impacte a la ciutadania, cas d'ús de com es gestiona a distància una bugaderia amb IOT- Girbau Sapphire. Es realitzarà a les 5 de la tarda a la UPC de Manresa i anirà a càrrec del product owner de Girbau Group, Jordi Freixenet. Durant la sessió s'explicarà amb un cas pràctic, el de la seva empresa, com la revolució de l'IOT permet millorar la competitivitat de les empreses; i com s'ha realitzat la connexió de les bugaderies industrials de Girbau per tal de poder tenir un control remot de les màquines.

Els tres actes són gratuïts, però per assistir-hi cal inscriure's prèviament en aquest enllaç.