Uns 360 alumnes de secundària i de la FUB se sensibilitzen sobre l'ús de drogues

Campanya de sensibilització contra les drogues
Campanya de sensibilització contra les drogues | AjM
Redacció
11 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:50h
269 joves pertanyents a deu instituts de secundària de Manresa i 90 estudiants de la Fundació Universitària del Bages (FUB) han participat en la campanya informativa i de sensibilització De drogues... què en saps?, duta a terme per l'Oficina Jove del Bages amb l'objectiu de sensibilitzar, informar i p revenir el consum de drogues.

La campanya s'ha fet a l'hora del pati i es basava en crear un espai d'interacció entre les dinamitzadores i els estudiants per tractar la temàtica de les drogues. La dinàmica consistia en mostrar diverses afirmacions, principalment sobre alcohol, tabac i cànnabis, les quals els i les participants havien d'esbrinar si eren certes o falses. Al mateix temps es comentava el perquè i es resolien els dubtes que es generaven.

Pel que fa a la Universitat de la FUB, s'ha utilitzat l'eina del Kahoot, un concurs de preguntes a través d'una pàgina web que permet participar des del mòbil. En aquest cas, les preguntes han estat encarades a les tres substàncies esmentades anteriorment (alcohol, tabac i cànnabis), com també altres drogues com són la cocaïna, amfetamines, MDMA, entre d'altres.

La dinàmica s'ha dut a terme per part dels informadors/es i dinamitzadors/es juvenils de l'Oficina Jove del Bages conjuntament amb l'Ester Duarri, la tècnica responsable de l'Assessoria de salut: drogues i addiccions a les pantalles de la mateixa Oficina Jove.

Es considera l'adolescència una etapa de canvis, on predomina l'experimentació i el descobriment i on les drogues poden jugar un paper important, ja sigui com a mostra de transgressió de normes, per pressió de grup... Per aquests motius, l'Oficina Jove del Bages organitza diverses accions amb intenció educativa i sensibilitzadora des d'una perspectiva preventiva i informativa per a la reducció de riscos.

Aquestes accions estan contemplades dins el Pla Local de joventut 2018-2021, concretament en l'Eix d'acompanyament dins l'àmbit de salut, l'acció que consisteix en elaborar campanyes de promoció d'hàbits saludables els instituts i universitats a través del Punt al Campus i el punt al pati.

Aquest servei s'ofereix de forma continuada i s'orienta a les persones joves, famílies i estudiants que vulguin demanar informació i orientació sobre el consum de drogues. És confidencial i gratuït i s'hi pot contactar a través del correu electrònic salutbages@oficinajove.cat o bé a través de WhatsApp al 670228158.