Actors, humoristes i músics de primer nivell passaran per Sant Fruitós durant aquest trimestre

Entre d'altres, trepitjaran l'escenari del Teatre Casal Cultural Toni Albà i Fermí Fernández, Manu Guix i Ivette Nadal i Caïm Riba

Fermí Fernández i Toni Albà seran els encarregats d'inaugurar la temporada escènica del Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós
Fermí Fernández i Toni Albà seran els encarregats d'inaugurar la temporada escènica del Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós | Promocional
11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:35h
Artistes de primer nivell passaran, durant els mesos de febrer, març i abril, pel Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós per oferir les seves darreres propostes escèniques. Els primers que hi faran parada seran els actors i humoristes Toni Albà i Fermí Fernández, que presentaran Ossos, una comèdia els protagonistes de la qual són dos científics i dos gossos, que sembla que s'hagin intercanviat els papers: els humans es comporten com mascotes i aquestes, com persones de carn i ossos. Amistat, humor, memòria i bellesa seran els ingredients principals d'aquesta peça còmica, que es podrà veure a Sant Fruitós aquest dissabte, 16 de febrer, a les nou del vespre.

El següent convidat serà el cèlebre músic Manu Guix que, acompanyat de la seva banda, presentarà el seu darrer disc, Després de tot, un recull de tretze cançons vitals i optimistes que es mouen entre el pop i el soul d'autor. El concert que oferirà al Teatre Casal Cultural tindrà lloc el dissabte 16 de març a les nou del vespre.

L'emotiu espectacle Mort a les cunetes serà la tercera proposta del trimestre cultural a Sant Fruitós. Ideada pel manresà David Pintó i interpretat per l'actor igualadí Joan Valentí, la peça teatral -que compta amb la música en directe de Martí Marsal- explica el testimoni real dels nou republicans que la mitjanit del 9 de febrer del 1939 van ser traslladats a Can Maçana per ser afusellats. Un d'ells, Josep Nin, va aconseguir fugir i ho va explicar. Va ser a partir d'aquest fet històric que l'historiador surienc Albert Fàbrega va publicar, l'any 2005, el llibre Mort a les cunetes (1939). Ara, catorze anys després, Victori porta la història a l'escenari, a través de cinc emotius i punyents monòlegs. L'espectacle es podrà veure el dissabte 30 de març a les nou del vespre.
 

L'espectacle «Mort a les cunetes» serà la tercera proposta escènica Foto: AjSú


La quarta incursió escènica anirà a càrrec dels cantautors Ivette Nadal i Caïm Riba. Tots dos oferiran l'espectacle Arbres, mars, desconcerts, que és, també, el títol del segon poemari d'aquesta jove granollerina. Acompanyada de la música de Caïm Riba, Ivette Nadal cantarà i recitarà, amb una veu personal, contundent i profunda, els versos de la seva segona obra literària. Arbres, mars, desconcerts es podrà veure el dissabte 6 d'abril a les nou del vespre.

La temporada trimestral del Teatre Casal Cultural acabarà amb l'humor de Fel Faixeda, component, durant dotze anys, de la companyia Teatre de Guerrilla. Sota el títol Bona nit, benparits, l'arbucienc prendrà com a punt de partida cinc cançons (amb lletra i música pròpies) per explicar i desgranar les cinc etapes "vitals" de la vida: néixer, créixer, reproduir-se, morir i, perquè no, ressuscitar. L'espectacle visitarà Sant Fruitós el dissabte 27 d'abril a les nou del vespre.

Entrades

Totes les propostes ja tenen les entrades a la venda. Es poden adquirir presencialment -anant a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Sant Fruitós, al Nexe-Espai de Cultura o a la Biblioteca Municipal-, així com també per internet, a través d'aquest enllaç.