El Col·legi d'Arquitectes presentarà dimarts el llibre sobre la vida i obra de Soler i March

Ho farà a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera, a partir de les vuit del vespre

NacióManresa
11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:47h
La sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera de Manresa, acollirà aquest dimarts, 12 de febrer, a les vuit del vespre, la presentació del llibre Alexandre Soler i March. Arquitecte, editat per la seu de Manresa de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

Amb textos de la llicenciada i doctora en Història de l'Art Raquel Lacuesta Contreras, la publicació inclou imatges de les obres de Soler i March, així com també reproduccions de plànols originals de la seva obra. A banda, el llibre posa de relleu la figura d'Alexandre Soler i March com a arquitecte en diferents municipis de la Catalunya Central, Barcelona i València; com a docent i director de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona, i com a persona implicada plenament en la vida social i cultural de la Catalunya de principis del segle XX.

La publicació, que es divideix en quatre capítols, inclou un apartat que contextualitza el moment cultural i històric en què viu i es forma l'arquitecte; un capítol on es traça el perfil biogràfic del personatge per mitjà d'una acurada anàlisi documental i gràfica; una secció que se centra en l'anàlisi de les seves obres principals i que formen part del seu llegat més important (amb fotografies), i una part on s'hi apleguen, en forma de catàleg, les obres que s'han trobat documentades, amb una petita fitxa descriptiva per poder situar-les.

En la presentació de dimarts al Peguera hi prendrà part l'autora, Raquel Lacuesta, així com també el secretari de la Demarcació de les Comarques Centrals del COAC, Enric Masana;  el regidor d'Urbanisme i llicències de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, i l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent.