Nou dels ferits en l'accident mortal de tren a Castellgalí continuen ingressats

Tres persones es troben en estat greu, quatre amb ferides de menor gravetat i dues, lleus

Imatge dels ferits de l'accident de tren
Imatge dels ferits de l'accident de tren | ACN
Redacció
10 de febrer del 2019
Actualitzat el 11 de febrer a les 12:56h
Nou de les persones que van resultar ferides en l'accident mortal de tren a Castellgalí continuen ingressades en diversos hospitals aquest diumenge a la tarda, segons informa el Departament de Salut.

Un dels pacients que es trobaven ingressats ha rebut l'alta en les últimes hores. Dels que continuen a l'hospital, tres es troben en estat greu; quatre amb ferides de menor gravetat i dos, lleus.

Quatre de les persones ingressades es troben a Althaia, a Manresa; tres a Mútua Terrassa i dos a l'Hospital Vall d'Hebron. En l'accident, que va tenir lloc divendres al vespre a línia R4, va morir la conductora d'un dels combois, de 26 anys

"Manca d'inversions" i a "alguna errada humana"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha apuntat un cúmul "d'errades" les possibles causes de l'accident de trens de Castellgalí, assenyalant una "manca d'inversions" i "alguna errada humana". En una entrevista al 3/24 de Televisió de Catalunya ha explicat que la "concatenació" de tres errors: Manca de senyalització a la via, de comunicació entre els trens i el centre de control i per últim, la falta de reacció d'aquest últim. 

Tot i així, ha matisat que serà la "investigació oberta" la que determinarà els motius que han portat a xocar dos combois que es trobaven a la mateixa via.

Ábalos: "És evident que falten inversions a Catalunya"

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha reconegut que "falten inversions" a la xarxa ferroviària a Catalunya -que és de competència estatal-. Ábalos ha considerat "precipitat" interpretar que el dèficit en inversions hagi causat l'accident, que ha atribuït a "una concatenació d'errors humans".

"És evident que falten inversions. Són múltiples els titulars que col·lecciono denunciat la falta d'inversions a Catalunya", ha proclamat Ábalos. Ha precisat que manca "automatització i renovació de les mesures de seguretat" a la xarxa ferroviària, "no només a Catalunya".