El Manresa FS cau a casa contra la seva bèstia negra, l'Escola Pia (2-6)

Els de Sabadell han trencat una ratxa manresana de nou victòries consecutives

09 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:43h
L'Escola Pia ha posat punt i final a la immaculada ratxa de nou victòries consecutives del Manresa FS. L'equip de Borja Burgos ha assaltat el Pujolet, un cop més, reafirmant la condició de bèstia... en aquest cas, verda de l'equip manresà. Un autèntic mal de queixal pels manresans, que només han aconseguit guanyar en dos dels últims vuit duels davant els de Sabadell com a locals.

Cal destacar, d'entrada, la brillantíssima actuació del porter visitant. Josep Maria Martínez s'ha erigit com a heroi del partit. I no només pel desencert ofensiu dels nostres, sinó majoritàriament per la infinitat d'ocasions de mèrit que han evitat un resultat més ajustat o, fins i tot, oposat al definitiu 2-6. Entre l'acumulació d'aturades i la intensitat defensiva de la Pia, no s'ha trobat la fórmula d'acostar-se al marcador.

El partit es preveia intents i igualat. Per això, l'agressivitat, fàcilment sancionada pels col·legiats, no es faria esperar. L'Escola Pia acumulava cinc faltes en només cinc minuts, mentre el Manresa arribaria a la mateixa xifra tres minuts més tard. Corvo i Asis van malbaratar un llançament de doble penal cadascú, abans la Pia no s'avancés en el marcador, en accions de murri i qualitat. A la tercera aniria la vençuda, i Corvo, ara sí, acostaria distàncies des dels deu metres.

A la represa, un matiner golàs de Santa amb l'esperó a centrada de Pep Costa, igualava el marcador i prometia un panorama més esperançador per als locals. Tot i sobreviure a l'expulsió de Carlos Lavado sense encaixar cap gol durant dos minuts, els de Sabadell tornaren a imposar la seva superioritat, gràcies a un implacable treball defensiu i l'eficiència de cara a porteria, tot i la inspiració d'Aleix durant tot el partit. A falta de cinc minuts, la fórmula del porter jugador –Asis- tampoc donava resultat i provocava la diferència final de 2-6 amb dos darrers gols a porteria buida.

Paco Cachinero, en acabar el matx, també ha posat èmfasi en l'encert del porter rival com a principal causa del resultat, excessiu per al tècnic local. L'avantatge visitant, gairebé sempre constant en el marcador, aconseguia frustrar poc a poc les opcions manresanes de treure suc del partit, i això tampoc ajudava psicològicament. A mida que transcorrien els minuts, l'ansietat augmentava i la manca en la claredat d'idees s'anava enfosquint cada cop més.

El Manresa FS afrontava el partit amb la baixa d'Oscar, pendent d'evolució per una lesió al genoll, i la convocatòria del juvenil Ivan, que no ha pogut debutar. En una convocatòria de 10 jugadors, l'expulsió de Lavado a la segona part tampoc ha ajudat a remuntar la situació en el tram final, amb més cor que cap.