Ràdio Súria publicarà una quarantena de gravacions històriques dels anys 1984-90

Aquest important fons documental és conservat per la família Suades Juncadella

Redacció
08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:33h
Ràdio Súria publicarà a partir d'aquest dilluns 11 de febrer una quarantena de gravacions històriques procedents de l'arxiu personal del qui fou director de l'emissora municipal, el surienc Lluís Suades i Vicente. Els enregistraments corresponen a programes, entrevistes, emissions en directe i altres documents que van ser emesos entre els anys 1984 i 1990.

Aquest important fons documental és conservat per la família Suades Juncadella, que ha facilitat les gravacions originals en cinta de casset per a la seva digitalització i posterior difusió.

Entre les gravacions conservades per la família Suades Juncadella es troben emissions especials sobre la Fira de Mostres de Súria i el Poble Vell Artesà, preses de possessió d'alcaldes, debats municipals, actes polítics i culturals, entrevistes a personatges suriencs i l'enregistrament gairebé complet d'una representació d'Els Pastorets de Súria de la segona meitat dels anys vuitanta.

Les gravacions corresponen a una de les èpoques d'activitat més intensa de l'emissora municipal surienca, amb l'impuls destacat de Lluís Suades i de Domènec Vilanova i Santamaria.

Els enregistraments es podran escoltar en els nous canals de Ràdio Súria a les plataformes YouTube i Ivoox, que actualment ja ofereixen de forma permanent els enregistraments de quatre emissions de l'històric programa humorístic Crònica d'aStÚRIAs i d'altres programes més recents.

Ràdio Súria és una de les emissores municipals més veteranes del Bages. La seva primera emissió va tenir lloc el setembre de 1983, coincidint amb la celebració d'una edició de la desapareguda Fira de Mostres.
Arxivat a