Calvet posa els allotjaments tutelats de Cardona com un exemple de «cohesió social»

El conseller de Territori i Sostenibilitat inaugura de manera oficial un equipament que "torna a donar vida a un edifici del centre històric"

Ferran Estruch i Damià Calvet durant la inauguració
Ferran Estruch i Damià Calvet durant la inauguració | AjCdn
Redacció
08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:39h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha inaugurat de manera oficial aquest divendres els allotjaments tutelats per a gent gran que l'Ajuntament de Cardona ha posat en marxa al carrer Escasany, en ple centre històric. També han estat presents en l'acte la directora de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu, i el director de Promoció de l'Habitatge, Albert Toledo, així com representants de La Caixa —que hi ha col·laborat amb la compra del mobiliari— i de l'empresa cardonina Aira Robòtics, que hi ha aportat els electrodomèstics. Tots ells han estat rebuts per l'alcalde, Ferran Estruch, pels regidors de l'equip de govern i també per la regidora, ara a l'oposició, Montserrat Obradors, que era membre del govern de Cardona quan es va iniciar el projecte, ja fa 8 anys. També hi han assistit els tècnics de l'Ajuntament que han estat treballant en els allotjaments al llarg d'aquests anys.

A tots ells, l'alcalde, Ferran Estruch els ha donat les gràcies per una implicació que ha estat fonamental: "En uns moments en què la situació econòmica ha estat difícil, totes les aportacions han estat importants. Avui inaugurem un projecte que ha estat fet amb moltes mans i gràcies a la col·laboració i el treball de tothom". 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també ho ha destacat: "és un projecte molt destacable per la feina d'equip que s'ha fet; un projecte de cohesió social molt singular, perquè ha permès rehabilitar dos edificis antics del bell mig de Cardona, i això té un valor enorme, perquè ara aquests edificis tornen a donar vida al poble". El conseller també ha destacat que es tracta d'un model d'habitatge "molt modern, destinat a la gent gran, que també permetrà tenir un pis preparat per casos d'emergència social, un fet que també és molt important".

Onze allotjaments per a majors de 65 anys

Els allotjaments estan pensats per a persones majors de 65 anys que mantenen la seva autonomia, però que per circumstàncies socioeconòmiques o sociofamiliars no poden continuar vivint a la seva llar. Es tracta d'un model d'habitatge innovador, que proporciona a cada veí un allotjament privat, d'entre 19 i 29 metres quadrats, que compta amb el mínim indispensable per viure-hi —té cuina, bany, llit, armari, sofà, taula i cadires— i, a més, tota una sèrie d'espais que són compartits, com la bugaderia, el magatzem, els trasters i la sala d'estar de la planta superior, enter altres. En total, hi ha onze allotjaments: vuit són individuals, dos són per a parelles i un es reservarà per casos d'emergència social.

En aquests moments el període d'inscripció està obert (fins al 19 de febrer). Per optar-hi cal estar empadronat a Cardona, tenir més de 65 anys i uns ingressos que no superin els 18.800 euros anuals. Les persones interessades es poden posar en contacte amb els Serveis Socials de l'Ajuntament (93.869.21.47 / serveissocials@cardona.cat) o amb l'Oficina Local d'Habitatge (93.869.10.00 / habitatge@cardona.cat).
Arxivat a