Continua el programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte a Sallent

Els veïns i veïnes d'edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta convidant-los a participar en el programa

| 08/02/2019 a les 13:39h
Especial: Més Comarca
Arxivat a: Societat, salut, càncer, detecció precoç
L'Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte d'Althaia iniciarà aquest mes de març la segona ronda del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte de Sallent. Durant aquest mes es farà l'enviament d'una carta a tots els veïns i veïnes del municipi d'edats compreses entre els 50 i els 69 anys per convidar-los a fer-se una prova molt senzilla a casa. Es tracta de recollir una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

Procediment

El procediment és molt simple. Els veïns i veïnes que hagin rebut la carta hauran de dirigir-se a una de les farmàcies adherides al programa, entregar la carta i a continuació el farmacèutic/ca li donarà la prova per recollir la mostra de femta. Un cop recollida la mostra de femta a casa, s'haurà de tornar la prova a la farmàcia.

Un cop analitzada pel laboratori es comunicarà el resultat final per correu, o bé, per telèfon. En cas que la prova sortís positiva, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 23
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el 27 i 28 d'abril