L'Escolania de Montserrat oferirà una jornada de portes obertes el diumenge 3 de març

Adreçada a totes les famílies amb nens de 6 a 8 anys, començarà a dos quarts d'una del migdia i inclourà dinar

NacióManresa
08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 12:34h
Imatge d'una de les jornades de portes obertes que va fer-se a l'Escolania de Montserrat
Imatge d'una de les jornades de portes obertes que va fer-se a l'Escolania de Montserrat | Escolania
L'Escolania de Montserrat celebrarà, el diumenge 3 de març, la jornada anual de portes obertes, una proposta pensada per a nens que el curs vinent comencin primer, segon o tercer de primària (de 6 a 8 anys), i per a les seves famílies. Aquest límit d'edat no és perquè sí: "com més aviat contactin amb nosaltres, més acurat serà el seguiment i la orientació musical que els hi podrem fer i més bons resultats s'obtindran per entrar a l'Escolania", s'exposa.
 
En la jornada també hi participaran els escolans, que faran de guies dels nens interessats i les seves famílies per les dependències de l'edifici. D'aquesta manera, la convocatòria de les famílies interessades és a dos quarts d'una del migdia, un cop acabi la missa i el cant de la Salve i el Virolai.
 
A les dues, l'Escolania oferirà dinar a totes les famílies que vinguin, i una hora més tard tindran lloc activitats de lleure per als nens. Paral·lelament, se celebrarà una reunió informativa per als pares i mares. Per cloure la jornada, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà una xocolatada organitzada per les famílies dels escolans.
 
La inscripció a la jornada s'ha de fer prèviament a omplint aquest formulari o trucant al telèfon 93 877 77 67.
 
Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l'Escolania entren quan han de començar quart de primària –en algun cas, cinquè-, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. L'estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana -de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l'ofici de Vespres amb la comunitat benedictina.
 
La propera gira a l'estranger serà a Alemanya, a finals de maig
 
L'Escolania ja ha tancat la propera gira internacional, que tindrà lloc del 28 de maig al 3 de juny a Alemanya. Concretament, ha estat convidada per un festival de cors infantils, el Knabenchorfestival Bad Tölz 2019, organitzat per la ciutat de Bad Tölz, i en el qual cada edició hi canten el cor local, el Tölzer Knabenchor, i dues corals convidades. En aquesta ocasió, els convidats són l'Escolania de Montserrat i el cor alemany Limburger Domsingknaben.
 
Curiosament, entre el Tölzen Knabenchor i l'Escolania hi va haver relació als anys 70, quan tots dos van enregistrar conjuntament dos discs per Harmonia Mundi. El primer va ser la Missa Romana, de G. B. Pergolesi, que es va gravar a Roma l'any 1972. El segon, Missa Salisburgensis -atribuïda a Benevoli- que va enregistrar-se a Salzburg el mateix any.
 
Dies abans de la participació en el festival de Bad Tölz, l'Escolania oferirà un concert a la ciutat de Nürnberg, a la parròquia de St. Bonifaz, a la qual pertany l'ex escolà alemany Firmin Munsi, que va estudiar el curs passat a l'Escolania.