Montserrat convida homes de 18 a 35 anys a viure el Tridu Pasqual amb la comunitat benedictina

Montserrat convida homes de 18 a 35 anys a viure el Tridu Pasqual amb la comunitat benedictina
Montserrat convida homes de 18 a 35 anys a viure el Tridu Pasqual amb la comunitat benedictina | ACN
NacióManresa
08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:50h
El Monestir de Montserrat convida homes de 18 a 35 anys interessats en la vida monàstica a viure el Tridu Pasqual, del 18 al 21 d'abril, amb la comunitat benedictina. L'objectiu d'aquesta convivència amb els monjos de Montserrat, que s'organitza a través del noviciat del monestir, és "viure una experiència de recerca espiritual tenint present la tradició monàstica occidental, i comprovar el que pot aportar actualment, especialment als joves", manifesten des de l'organització.
 
Els participants en aquest taller monàstic seran a Montserrat des del dijous 18 d'abril a les dotze del migdia, fins el diumenge dia 21 al migdia. Durant aquests quatre dies podran viure amb la comunitat benedictina de Montserrat, pregant i compartint els àpats amb els monjos. També participaran en diversos espais de reflexió, des d'una perspectiva monàstica, centrant-se en aspectes com ara la pregària litúrgica, la lectura pregada de la Sagrada Escriptura, la convivència comunitària, l'esforç pel treball de cada dia, la misericòrdia o la humilitat.
 
Amb tots aquests elements, els organitzadors pretenen transmetre als participants "un camí de vida" (el monàstic), a través del qual, tot avançant en la cerca de Déu, "es va creixent en el coneixement del vertader sentit de la pròpia vida i de la pròpia existència", diuen. La proposta de vida monàstica és, també, "un model i una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana", ja que, asseguren des del monestir, "seguir el ritme de la comunitat de monjos possibilita un conjunt d'experiències que després són comentades en grup, amb l'acompanyament d'un monjo".
 
Durant el taller monàstic els assistents s'allotjaran a l'hostatgeria del monestir. Els interessats a participar-hi han d'enviar un correu electrònic a [email protected] o a [email protected], o trucar al 93 877 77 65.