Emprenedoria

Engega una nova edició d'«Idees i Talent Jove», el concurs que premia els emprenedors

Impulsat pel CEDEM, el certamen vol incrementar la capacitat dels estudiants de batxillerat i cicles formatius per desenvolupar un projecte empresarial

, Manresa | 08/02/2019 a les 10:16h
Especial: Economia i Empresa
Arxivat a: Economia i Empresa, ensenyament, joventut, ajuntament manresa, emprenedoria, cedem, talent+empresa, Idees i Talent Jove, idees joves
Foto de família d'uns quants dels guanyadors del XIV Concurs Idees Joves
Foto de família d'uns quants dels guanyadors del XIV Concurs Idees Joves | AjM
El Centre de Desenvolupament Empresarial de l'Ajuntament de Manresa (CEDEM) ha posat en marxa una nova edició del concurs Idees i Talent Jove amb l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i el coneixement de l'empresa entre els estudiants de batxillerat i cicles formatius del Bages. Està format pels premis Idees Joves i Talent + Empresa, que van néixer amb la voluntat de contemplar l'emprenedoria com una opció d'autoocupació i de realització professional. 

Les diverses activitats que s'inclouen en el programa Idees i Talent Jove estan encaminades a incentivar els joves a desenvolupar la seva curiositat a la recerca d'oportunitats de negoci. Per aquest motiu, s'organitzen seminaris de sensibilització i tallers en els quals s'apropa als joves la figura de l'empresari i es treballen les diferents habilitats i actituds necessàries per tirar endavant un projecte empresarial. Aquestes sessions formatives  van començar el passat dimarts 5 de febrer i serveixen per treballar l'emprenedoria dins l'aula.

El programa clou amb el concurs Idees Empresarials i Pla d'Empresa, en el qual els alumnes que han participat al projecte presenten les seves pròpies idees de negoci. L'any 2004, quan va néixer el programa, va tenir la participació de 3.514 alumnes i un total de 738 projectes presentats.

Premi Idees Joves

El XV Concurs d'Idees emprenedores i pla d'empresa vol desenvolupar el potencial creatiu dels joves en l'àmbit de la generació d'idees empresarials i premiar aquells que desenvolupin una idea fins a la realització del pla d'empresa, que s'haurà de basar en un dels següents reptes de ciutat:

- Smart City. Com lluitar contra els efectes adversos del canvi climàtic a Manresa amb eines intel·ligents.

-  Vida Saludable. Com fomentar els hàbits de la vida saludable per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Manresa.

Premi Talent + Empresa

El Congrés Talent + Empresa està impulsat per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Té l'objectiu d'apropar a les empreses del territori els treballs que els alumnes de formació professional desenvolupen dins l'assignatura d'emprenedoria, i aconseguir que les millors propostes acabin esdevenint projectes reals.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 23
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril
«El preu» arribarà al Kursaal l'últim cap de setmana d'abril | Promocional
A la sala gran del Kursaal, el 27 i 28 d'abril