Surt a la llum un vídeo de Mossèn Gasol parlant de la persecució religiosa de 1936 a Manresa

per NacióManresa , Manresa, 8 de febrer de 2019 a les 09:47 |
Mossèn Gasol, en una imatge de l'entrevista | Enric Roca
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portal memòria.cat ha publicat el vídeo d'una entrevista que el cineasta manresà Enric Roca i Carrió va fer, a principis de 2017, a Josep Maria Gasol i Almendros, que va morir a la capital del Bages el passat 3 de juliol, amb 93 anys. El motiu de l'entrevista al cèlebre sacerdot manresà era per elaborar un documental sobre la persecució religiosa de 1936 a Manresa. En aquest sentit, la conversa recollida en el vídeo se centra en l'enderroc d'esglésies i en l'assassinat de religiosos.

El documental de Roca es va anar ampliant amb altres entrevistes fins que l'estiu de 2018 va quedar finalitzat, amb el títol Sospita de fe. El proper dijous, 21 de febrer, es presentarà a l'Auditori de l'Espai Plana de l'Om, en una sessió organitzada per Cineclub Manresa que començarà a dos quarts de set de la tarda.


Enric Roca, conscient del valor de la gravació i atès que, probablement, es tracta de les últimes imatges enregistrades en vida del qui va ser durant tants anys l'Arxiver de la ciutat, ha recuperat els trossos descartats en el muntatge final i els presenta en aquest vídeo com una autèntica conferència sobre el tema.

 

Participació