Sergi Mingote explicarà a Moià i Manresa el projecte que l'està portant a escalar sis 8.000 en un any

La conferència s'acompanyarà de la projecció del documental que reviu els tres primers cims coronats per l'alpinista i polític vallesà

Sergi Mingote, durant l'ascens al Broad Peak
Sergi Mingote, durant l'ascens al Broad Peak | @sergi_mingote
07 de febrer del 2019
Actualitzat a la 13:48h
El 15 de juliol va coronar el cim del Broad Peak, al Pakistan, i vuit dies més tard (el 23 de juliol) es va plantar al capdamunt del K2, a l'Himàlaia. Amb 8.051 i 8.611 metres respectivament, són la dotzena i la segona muntanyes més altres del món. Però l'alpinista i exalcalde de Parets del Vallès Sergi Mingote, no va aturar-se aquí, i el 25 de setembre va posar-se a la butxaca el vuitè cim en el rànquing dels més alts del món, el Manaslu (Himàlaia), de 8.156 metres. Si vol acomplir la seva fita, però, encara n'haurà d'escalar tres més abans que arribi el juliol: el Lhotse (8.516 metres), el Kanchenjunga (8.586 metres) i l'Everest (8.848 metres).

I això, per què? És el que explicarà aquest divendres, 8 de febrer, a Moià i el dilluns, dia 11, a Manresa, en el marc d'una conferència on també es projectarà el documental K2 + Broad Peak + Manaslu: 72 dies al límit, en el qual explica, en primera persona i in situ, les seves tres primeres ascensions. A Moià ho farà a dos quarts de vuit del vespre, a la biblioteca municipal, i a Manresa a les set de la tarda a l'Ateneu Les Bases.

Sergi Mingote va anunciar, el mes de maig passat, que deixava l'alcaldia de Parets del Vallès, el seu poble natal. El motiu, explicava, era que volia començar "una nova etapa personal i esportiva" amb un rerefons solidari. D'aquí en va néixer el projecte 3x2x8000 Solidary Project, New Guinness Record, en el qual es proposava coronar sis 8.000 en menys d'un any i sense oxigen. De moment ja en porta tres. "Amb aquest intent de rècord Guiness, més enllà del repte esportiu, tenim per objectiu visualitzar les capacitats de les persones discapacitades i reconèixer la feina de les entitats que hi treballen cada dia", explicava ell mateix quan va presentar la iniciativa

En aquest sentit, cada cim coronat va dedicat a una associació que vetlla per la inclusió de les persones amb discapacitat, com Rodamunt, Apindep, la Fundació Catalana del Síndrome de Williams o Onat Foundation, el seu projecte privat que, entre d'altres coses, ha aconseguit instaurar els Premis Inclusius de l'Esport Català, que celebraran la primera edició aquest mes de març. 
Arxivat a