06
de febrer
del
2019
Actualitzat
a les
16:00h
A les portes de la festa més reconeguda del municipi, la Festa de l'Arròs, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages presenta un llibre de receptes que recull l'evolució d'aquest àpat des de l'edat Mitjana fins a l'actualitat.
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha impulsat l'elaboració de la contextualització de la Festa de l'Arròs a través de l'evolució de la seva cuina. De la mà d'un historiador i d'un cuiner de la Fundació Alícia s'ha elaborat un receptari que fa una seqüència històrica amb els plats que es cuinaven durant l'Edat Mitjana, el segle XIX i el segle XX ( tan abans com després de la guerra). Fruit de la investigació, s'han pogut elaborar les receptes del “beneït” arròs, de l'arròs agermanat o de l'arròs de La Sagrera.
El proper dimecres 13 de febrer a les 7 de la tarda, al Nexe- Espai de Cultura, es farà la presentació d'aquests orígens gastronòmics de la Festa, s'explicarà el procés de recerca que s'ha seguit i es podrà tastar algun dels arrossos originaris de la festa.
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha impulsat l'elaboració de la contextualització de la Festa de l'Arròs a través de l'evolució de la seva cuina. De la mà d'un historiador i d'un cuiner de la Fundació Alícia s'ha elaborat un receptari que fa una seqüència històrica amb els plats que es cuinaven durant l'Edat Mitjana, el segle XIX i el segle XX ( tan abans com després de la guerra). Fruit de la investigació, s'han pogut elaborar les receptes del “beneït” arròs, de l'arròs agermanat o de l'arròs de La Sagrera.
El proper dimecres 13 de febrer a les 7 de la tarda, al Nexe- Espai de Cultura, es farà la presentació d'aquests orígens gastronòmics de la Festa, s'explicarà el procés de recerca que s'ha seguit i es podrà tastar algun dels arrossos originaris de la festa.