El conseller Damià Calvet inaugurarà els allotjaments tutelats per a gent gran de Cardona

El conseller Damià Calvet
El conseller Damià Calvet | ACN
Redacció
06 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:11h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, inaugurarà aquest divendres 8 de febrer de manera oficial els nous allotjaments tutelats per a gent gran que l'Ajuntament de Cardona ha posat en marxa al carrer Escassany, en ple centre històric.

L'arribada del conseller està prevista a dos quarts de deu del matí a la casa consistorial, on serà rebut per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i els regidors municipals i signarà el llibre d'honor. Tot seguit, la comitiva sortirà cap als allotjaments, que seran inaugurats a les deu del matí. En l'acte també hi assistirà la directora de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu, el director de Promoció de l'Habitatge, Albert Toledo, i els representants municipals, entre altres convidats.

Els allotjaments estan pensats per a persones majors de 65 anys que mantenen la seva autonomia, però que per circumstàncies socioeconòmiques o sociofamiliars no poden continuar vivint a la seva llar. Es tracta d'un model d'habitatge innovador, que proporciona a cada veí un allotjament privat, d'entre 19 i 29 metres quadrats, que compta amb el mínim indispensable per viure-hi —té cuina, bany, llit, armari, sofà, taula i cadires— i, a més, tota una sèrie d'espais que són compartits, com la bugaderia, el magatzem, els trasters i la sala d'estar de la planta superior, enter altres. En total, hi ha onze allotjaments: vuit són individuals, dos són per a parelles i un es reservarà per casos d'emergència social.

En aquests moments el període d'inscripció està obert (fins al 19 de febrer). Per optar-hi cal estar empadronat a Cardona, tenir més de 65 anys i uns ingressos que no superin els 18.800 euros anuals. Les persones interessades es poden posar en contacte amb els Serveis Socials de l'Ajuntament (93.869.21.47 / [email protected]) o amb l'Oficina Local d'Habitatge (93.869.10.00 / [email protected]).
Arxivat a