L'Ajuntament de Súria dóna suport a la consulta per la independència

El ple aprova la moció presentada per ERC per set vots afirmatius i sis abstencions

per Redacció , 29 d'octubre de 2009 a les 22:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El ple votant afirmativament la moció de la consulta per la independència

En el ple de l’Ajuntament de Súria celebrat aquesta nit ha sortit aprovada la moció sobre la consulta per la independència amb els vots favorables d’ERC, CiU, AIS i GIS i l’abstenció de PSC i GPS. El cert és que el debat de la moció no va tenir gaire contingut; ERC va fer l’exposició inicial de defensa de la moció i un per un, tots els grups del consistori es van anar pronunciant sobre el seu sentit de vot. Qui es va estendre una mica més va ser l’alcalde, Antoni Julián, que defensant la postura del seu PSC va justificar la seva abstenció perquè el seu grup municipal considera que no hauria de ser tasca dels municipis organitzar una consulta d’aquesta mena.

Cal recordar que a Súria, tal i com informava Manresainfo el passat dia 21, ja existeix un grup promotor que disposa del protocol d’actuació de decidim.cat i que es reuneix cada divendres per portar endavant la consulta.

S’aproven les ordenances fiscals i que Ràdio Súria retransmeti els plens municipals
El aquest mateix ple cal destacar l’aprovació de les ordenances fiscals, que congelen els impostos, amb els vots favorables de tots els regidors, excepte el GIS que s’ha abstingut; i per una altra part s’ha aprovat per unanimitat la moció del GIS per a que Ràdio Súria retransmeti els plens municipals. En el ple hi havia una vintena llarga de persones.

 

Participació