Les onze famílies que vivien a l'edifici incendiat no podran tornar a casa seva

L'incendi ha deixat afectats els tretze pisos de l'immoble i els inquilins es repartiran en cases de familiars, amics o en els que faciliti l'Ajuntament

Densa columna de fum en l'edifici incendiat de Manresa
Densa columna de fum en l'edifici incendiat de Manresa | MBB
Aina Font Torra / Pere Fontanals
06 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:09h
Cap de les onze famílies que vivien en l'edifici que aquest dimecres s'ha incendiat a la carretera del Pont de Vilomara 150 de Manresa no podran tornar a casa seva en breu. L'Ajuntament de Manresa ha ofert allotjaments temporals a tots els afectats, però la majoria aniran a casa de familiars o amics. Malgrat que inicialment no es detecten danys estructurals a l'edifici, els tretze pisos sí que han quedat molt afectats per les flames, fet que impedeix que les famílies puguin tornar-hi a viure-hi. A la tarda hi entraran amb supervisió tècnica, a buscar-hi pentinences. A banda de les onze famílies, hi havia un pis buit i un altre en obres.

Nou persones han resultat ferides lleus, dues d'elles bombers, en l'incendi. Tots ells han estat traslladats a l'Hospital de Manresa. Dels set afectats, una dona ha patit una crisi d'ansietat i sis veïns més han inhalat fum.

L'incendi s'ha declarat poc abans de 2/4 de 10 del matí d'aquest dimecres en un edifici situat al número 150 de la carretera del Pont de Vilomara de Manresa, amb una columna de fum molt densa que era visible des de diversos punts de la ciutat.

El llogater del tercer pis, Morkeba Djitte, que hi viu amb la seva dona, el seu germà i els seus tres fills, ha explicat que se n'ha assabentat quan estava treballant, i ha patit molt fins que ha trucat la seva dona i s'ha assegurat que no hi havia ningú al domicili. De moment es desconeixen les causes de l'incendi. 

El cap de la regió dels Bombers a la Catalunya Central, Francesc Boya, ha explicat que el principal problema que han tingut en l'extinció del foc és que l'incendi s'ha propagat pel celobert cap a la segona i la cinquena planta "per l'efecte xemeneia". Dos bombers han resultat ferits molt lleus amb petites cremades. Tots dos s'han hagut de traslladar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. 

L'incendi ha portat alguns veïns a pujar fins al terrat de l'edifici. A través de l'escala interior, els bombers han pogut superar les cinc plantes i arribar al terrat on han fet baixar les persones que s'hi trobaven, excepte dues, una de les quals tenia mobilitat reduïda i que ha esperat a que l'incendi estigués totalment controlat.

Els Bombers donen l'incendi per controlat poc abans de les 11 del matí. Segons la primera hipòtesi, l'incendi s'ha originat a la tercera planta des d'on s'ha propagat a través del cel obert a la segona i la cinquena. Els veïns de les plantes superiors de l'edifici han fugit al terrat, i els Bombers han confinat els veïns de les altres plantes a casa seva.

Un cop els Bombers han donat per neta de fum l'escala interior, han arribat al terrat on han obert el camí als veïns que allà es trobaven, excepte les dues persones que han estat baixades posteriorment.