Controlat l'incendi d'un edifici de Manresa que manté gent confinada al terrat

Les flames s'han propagat pel cel obert i han entrat als pisos de la segona, tercera i cinquena planta

Densa columna de fum en l'edifici incendiat de Manresa
Densa columna de fum en l'edifici incendiat de Manresa | MBB
Aina Font Torra / Pere Fontanals
06 de febrer del 2019
Actualitzat a les 14:34h
L'incendi que crema des de poc abans de 2/4 de 10 del matí d'aquest dimecres en un edifici situat al número 150 de la carretera del Pont de Vilomara de Manresa, amb una columna de fum molt densa que és visible des de diversos punts de la ciutat, es troba ja en fase de control, segons els Bombers.

L'incendi ha portat alguns veïns a pujar fins al terrat de l'edifici. A través de l'escala interior, els bombers han pogut superar les cinc plantes i arribar al terrat on han fet baixar les persones que s'hi trobaven, excepte dues, una de les quals té mobilitat reduïda i que, possiblement, haurà de ser desallotjada a través d'una escala externa de camió.

Quan fa una hora i mitja del primer avís, els Bombers donen l'incendi per controlat, després que s'hagi extingit al cel obert, des d'on s'ha propagat d'una planta a l'altra, i en el tercer i el cinquè pis. Ara mateix treballen en el segon.

Segons la primera hipòtesi, l'incendi s'ha originat a la tercera planta des d'on s'ha propagat a través del cel obert a la segona i la cinquena. Els veïns de les plantes superiors de l'edifici han fugit al terrat, i els Bombers han confinat els veïns de les altres plantes a casa seva.

Un cop els Bombers han donat per neta de fum l'escala interior, han arribat al terrat on han obert el camí als veïns que allà es trobaven, excepte les dues persones que hi són a hores d'ara, que seran desallotjades, segurament, amb una escala de camió exterior.