Súria es declara municipi antifeixista amb els vots a favor de tots els regidors

Ho va fer aprovant una moció presentada per CiU, ERC, aiS i el PSC a instàncies del CDR i la CUP

per NacióManresa, Súria | 5 de febrer de 2019 a les 12:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple municipal de Súria celebrat el passat 31 de gener va aprovar, per unanimitat, una moció per declarar el poble com un municipi antifeixista. L'objectiu de la moció -presentada pels grups de CiU, ERC, aiS i el PSC a instàncies del CDR i de la CUP Súria- és manifestar el compromís institucional contra els comportaments o els discursos de violència i les intimidacions cap a altres persones pel seu origen, condició social, convicció ideològica o opció sexual.
 

En aquest sentit, el text de la moció assegura que "en la nostra societat ja no hi tenen cabuda comportaments o discursos de violència i intimidació cap a altres persones" i constata que en els darrers mesos s'han tornat a produir "comportaments propis de temps pretèrits que crèiem superats". També ressalta que "no restarem muts davant la violència que s'ha desfermat pels carrers dels pobles i viles del nostre país, així com de les mostres contràries als drets humans".
 

Així, l'Ajuntament es compromet a no permetre la celebració de cap acte on es faci apologia del racisme, de la xenofòbia, del genocidi o de la discriminació; a condemnar formalment totes les manifestacions i declaracions públiques que facin apologia del racisme, de la xenofòbia, del genocidi o de la discriminació; a retirar tots els vestigis d'apologia o commemoració del franquisme que puguin quedar al municipi; a denunciar públicament i a les autoritats policials qualsevol gest d'apologia de la violència, intimidació i/o atacs cap a altres persones físiques o jurídiques pel seu origen, condició social, convicció ideològica o opció sexual, i altres actes vandàlics.

 

Participació