El BAXI Manresa ja sap què és guanyar contra un dels grans (75-66)

Els bagencs dominen gairebé sempre el València Bàsquet amb un Fisher estel·lar

El BAXI Manresa ha dominat el marcador d'inici a fi contra el València
El BAXI Manresa ha dominat el marcador d'inici a fi contra el València | J. Alberch
03 de febrer del 2019
Actualitzat el 04 de febrer a les 18:43h
Aquest BAXI Manresa tenia dos deutes amb la seva afició. El primer és un dèficit de victòries davant la seva gent. I el segon derrotar al Nou Congost a un dels gran. El primer s'ha començat a saldat davant el València Bàsquet. Al ser els taronges un equip gran, el segon també. Corey Fisher ha liderat un equip que ha dominat la major part d'un partit que s'ha complicat al darrer quart. Els visitants s'han avançat de sis punts a manca de vuit minuts per acabar. Fidels al seu estil, els de Joan Peñarroya no s'han enfonsat i han aixecat la confrontació davant el deliri general. Fisher, amb 21 punts, ha estat simplement sensacional. El Bàsquet Manresa ha aprofitat per homenatjar els històrics Rafa Cuesta i Toni Creus. Dues institucions del club. També hi ha hagut reconeixement per als dakarians Gerard Farrés, Moisès Torrallardona i Àlex de Haro.

Corey Fisher, Ryan Toolson, Pere Tomàs. Tomislav Zubcic i Cady Lalanne han estat els cinc titulars del BAXI Manresa. El València Bàsquet hio ha fet amb Sam van Rosson, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Bojan Dublevic. Els manresans han començat dominant el seu rival. Amb un encert creixent i no concedint tirs fàcils al seu rival. Els de Ponsarnau es veien obligats a abusar del triple. Sense encert. El rebot era clarament local. I les pèrdues de pilota del València Bàsquet permetien bones oportunitats (11-4, minut 6). La llacuna era el joc exterior. Només Zubcic ha estat capaç de transformar-ne un dels vuit primers que ha intentat el BAXI Manresa. Peñarroya ha començat a fer les típiques rotacions i en una d'aquestes ha debutat Erik Murphy. Poc a poc, els ‘taronja' s'anaven acostant al marcador. Al final del primer quart l'avantatge seguia sent bagenc (13-9). Murphy s'ha estrenat com a anotador només començar els segons deu minuts. El ritme seguia sent local. Els triples de Toolson i Muñoz mantenien a ratlla un València Bàsquet que tirava més de la qualitat dels seus homes que no pas del joc que l'ha portat a guanyar setze del disset darrers partits. Dos jugadors que en tenen molta, Dublevic i Will Thomas, han capitalitzat una reacció que ha col·locat als de Ponsarnau a nomes un punt (27-26, minut 18). Els tirs lliures hi han fet la resta. El santpedorenc Martínez empatava a 30. Un parcial de 4-0 final deixava el BAXI Manresa al capdavant a la mitja part (34-30).

Fisher ha començat de forma immillorable la segona part. Anotant de tres. Dublevic feia mal dins la pintura. Així que Fisher decidia tornar a respondre de tres. Toolson copiava el seu company per donar una màxima renda al BAXI Manresa (43-34, minut 25). El València Bàsquet no volia desconnectar-se del partit i s'hi mantenia gràcies a la seva temible parella interior. Entre tots dos han sumat deu dels primers dotze punts del seu equip als primers vuit minuts de quart. Toolson tornava a sumar en un moment perillós. Un triple que ha permès els del Nou Congost seguir manant a manca del quart definitiu (48-46). Cinc punts seguits de Vam Rossom donaven el primer avantatge del duel als visitants. Un posterior 2+1 d'Alberto Abalde complicava un partit que fins llavors semblava a l'abast del BAXI Manresa (48-54, minut 32). Calia veure com reaccionarien els locals. L'únic que era clar és que no pensaven rendir-se. Muñoz posava el 57-58 amb el seu segon triple de la nit. Poc després, Lalanne empatava transformant un tir lliure. I Fisher completava un parcial de 8-0 per avançar un altre cop els seus (60-58, minut 37). El base ha assumit aquell lideratge que tot gran jugador ha d'assumir als moments calents. Un 2+1 de Fisher ha precedit el primer triple de Murphy vestit de vermell. Mancava 01:48 i el Nou Congost creia amb la victòria (66-60). Ponsarnau reunia els seus jugadors per intentar la remuntada. La jugada no li ha sortit bé al de Tàrrega. Toolson, també de tres, gairebé sentenciava. Faltava treure el gairebé. Peñarroya reunia els seus homes perquè la victòria no s'escapés un cop era tan a prop. Aquesta vegada uns tirs lliures a vegades maleïts han estat un aliat. Victòria i primer equip dels grans que cau enguany a Manresa (75-66).

El BAXI Manresa suma ja onze victòries. Atrapa el Divina Joventut i el supera per un millor bàsquet average general. Els bagencs són ara setens. La propera jornada serà la darrera abans de l'aturada per la copa del rei i les finestres FIBA. Abans, els bagencs es desplaçaran a jugar contra un altre dels grans. L'Unicaja de Màlaga rebrà els bagencs dissabte vinent.