Fina Soler i Guillem Cabra encapçalen la candidatura de Fem Poble a Sallent

Candidatura de Fem Poble a Sallent
Candidatura de Fem Poble a Sallent | Fem Poble
Redacció
02 de febrer del 2019
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:42h
Fina Soler i Guillem Cabra encapçalen la candidatura de Fem Poble a les eleccions municipals del proper mes de maig. Ho fan amb la fórmula de coalcaldia; és a dir, un lideratge compartit que trenca les dinàmiques unipersonals que han caracteritzat la política municipal a Sallent. La decisió s'ha pres aquest dissabte a la tarda en una assemblea oberta, per unanimitat. El procés d'elecció dels candidats s'ha fet durant els mesos de desembre i gener amb assembles obertes i de manera participativa.

L'aposta per la coalcaldia permetrà treballar més horitzontalment la gestió i la representació de l'Ajuntament, conjuntament amb l'equip de persones que formen part de la candidatura. D'aquesta manera s'aprofundirà en pràctiques més sanes i ètiques, obrint la institució a la ciutadania i fugint dels personalismes. A la pràctica, significarà repartir les responsabilitats d'alcaldia entre dues persones i substituir, a mig mandat, la persona que ostentarà oficialment el càrrec d'alcalde per l'altra.

Guillem Cabra i Fina Soler fan tàndem al capdavant de Fem Poble empesos pel compromís amb Sallent, forjat en l'activisme i el treball en associacions i col·lectius de base. No són polítics professionals però volen fer política en majúscules, sacsejar allò que "sempre s'ha fet així" i engegar un projecte de poble on ningú quedi enrere.

L'equip que els acompanyarà són la Marta Busquets, nutricionista i comerciant; l'Andreu Serracanta, professor d'informàtica; la Clara Ferrés, estudiant d'educació primària; el Toni Fernández, enginyer tècnic industrial; la Laura Prat, professora del Departament de Matemàtiques de la UAB; el Xavi Rodríguez restaurador arquitectònic i pintor; la Montse Sunyer, infermera i fisioterapeuta; i l'Amadeu Garcia, comerciant i lampista.