El projecte de col·laboració de Montserrat i Món Sant Benet es presenta amb èxit al Palau Robert

Redacció
29 d'octubre del 2009
576_1256827655MSBMONTSERRAT1
576_1256827655MSBMONTSERRAT1 | Pauta

L'acte d'aquest matí. Pauta comunicació

Aquest migdia ha tingut lloc, al Palau Robert de Barcelona, la presentació de l’inici de col•laboració entre Montserrat i Món Sant Benet, en el marc d’una sessió sobre turisme cultural amb el títol «Montserrat / Món Sant Benet: històries compartides». A la sessió, a la qual han assistit una seixantena de persones, s’ha exposat la nova proposta turística dels dos conjunts monumentals per al públic català i estranger.

Montserrat i Món Sant Benet acaben d’iniciar un projecte de col•laboració, que té com a primer pas l’organització de sortides d’un dia a ambdues destinacions. L’objectiu és que els visitants puguin descobrir, en una sola jornada, els vincles i el valuós patrimoni artístic, cultural i històric dels dos conjunts monumentals, separats només per una trentena de quilòmetres. Es tracta de propostes temàtiques que, sota un mateix fil conductor, configuren un dia d’excursió. Com que la visita a cadascun dels equipaments és de mitja jornada, és possible conèixer-los tots dos en només un dia. A més, hi ha la possibilitat de realitzar àpats programats a totes dues destinacions.

La sessió ha constat obertura institucional, a càrrec de Marta Lacambra, directora de l’Obra Social de Caixa Manresa, i Josep Altayó, director general LARSA-Montserrat.

Posteriorment, Eudald Tomasa, gerent de Transversal Produccions Culturals i responsable del projecte museogràfic de Món Sant Benet, ha ofert la xerrada “Cap on va el turisme cultural”. A continuació ha tingut lloc la intervenció de Llorenç Ferrer, catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona, que ha parlat de “Montserrat i Sant Benet, monestirs benedictins, monestirs germans”

Les altres dues xerrades han estat “Ramon Casas i el modernisme”, amb Eva Buch, conservadora del Museu de Montserrat; i “Propostes temàtiques d’un dia per visitar Món Sant Benet i Montserrat” amb Laia Cicuéndez, Sales Manager de Montserrat.
La sessió ha finalitzat amb un tast simbòlic de productes de Montserrat i Món Sant Benet.

A la tarda, a partir de les 17 hores, l’acte se centrarà en Món Sant Benet i en seva oferta gastronòmica. Amb el títol «Món Sant Benet: Un món de sensacions gastronòmiques» els responsables de la gastronomia de Món Sant Benet, entre els quals el reconegut xef Jordi Cruz, exposaran l’oferta culinària de Món Sant Benet i faran demostracions gastronòmiques. Al final de l’acte hi haurà una degustació.

El programa de la tarda és el següent:
  • 17:00 MONSTBENET: UN MÓN DE SENSACIONS GASTRONOMIQUES
  • 17:10 Fundació Alicia: El sentit dels sentits i Horts de Sant Benet amb Toni Massanés
  • 17:10 La cuina  tradicional: Restaurant La Fonda, amb Daniel Badenas
  • 18:00 El Producte: Restaurant Món amb Pep Casas
  • 18:15 L’alta cuina d’autor: Restaurant Angle (30’) – Jordi Cruz
  • 19:00 Degustació de Gastronomia de Món Sant Benet