El BAXI Manresa rep un València Bàsquet en plena ratxa de triomfs

Peñarroya ha disposat de vuit dies per recuperar jugadors tocats i acoblar els nous

El BAXI Manresa va perdre a València
El BAXI Manresa va perdre a València | MA Polo
Redacció
02 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:04h
El BAXI Manresa afrontarà el duel contra el València Bàsquet (diumenge, 19:30) amb la plantilla gairebé al complert. Joan Peñarroya, tècnic dels bagencs, ha aprofitat una setmana amb més sessions d'entrenaments tant per recuperar jugadors que tenien problemes físics com per introduir els jugadors que han arribat fa poc. En especial, Erik Murphy. Ryan Toolson i Guillem Jou han deixat enrere els problemes que van limitar el nord-americà contra el Breogán i van provocar la baixa del llagosterenc durant dos partits. També està per jugar Jokubas Gintvainis. El lituà ja ha anat convocat els dos darrers partits sense arribar a intervenir. La única baixa és la de Jordan Sakho. S'espera que el congolès reaparegui després de l'aturada per les finestres FIBA.

Tenir un roster complert ha incrementat la qualitat dels entrenaments si bé "això potser no es nota encara diumenge". Murphy ha arribat en plena forma després de jugar la lliga alemanya i l'Eurocup. Peñarroya el defineix com un jugador amb amenaça en el llançament exterior però que pot treure profit d'altres situacions. Pot jugar en les dues posicions anteriors. Un altre jugador que va arribar amb la fama de bon llançador és Tomislav Zubcic. Al croat els llançaments no li estan entrant i el seu entrenador reconeix que el jugador està intranquil. De totes formes, està convençut que els tirs acabaran entrant com ha fet en els seus equips anteriors. 

Per derrotar el València Bàsquet caldrà que el BAXI Manresa faci un partit molt seriós. Peñarroya rememora el duel de la primera volta i creu que "allà vam jugar els set o vuit pitjors minuts de la temporada. Vam rebre un parcial i vam anar 23 punts a sota". Aquesta va ser una de les derrotes de la primera volta dels bagencs que deixen una estadística molt curiosa. Els del Nou Congost han perdut contra els set equips que el precedeixen a la classificació i han guanyat contra tots els que li van al darrera amb l'excepció del Fuenlabrada. El tècnic del BAXI Manresa espera canviar aquesta dinàmica durant la segona volta. 

El València Bàsquet arriba en plena inèrcia guanyadora. Ha guanyat setze dels darrers disset partits disputats entre la lliga Endesa i l'Eurocup. Peñarroya destaca aquesta ratxa i ironitza dient que "setze de divuit també està molt bé". Els valencians van vèncer a l'Unicaja Màlaga el passat dimecres i es van assegurar el primer lloc del seu grup en competició europea. La darrera derrota en la lliga domèstica va ser a Badalona fa quatre jornades. Els valencians són un equip molt ordenat que troba on fer mal a un rival quan aquest no fa bé les coses. 

Jaume Ponsarnau també s'apunta als entrenadors que destaquen el bon campionat que està fent el seu exequip. "Jugarem contra un equip que està jugant de meravella, que està competint molt bé i que ha demostrat que és capaç de fer-ho també fora de casa. Aquest ha sigut el seu valor més important, perquè han jugat més partits fora de casa que a casa. I malgrat això estan en posicions de Playoff", ha explicat el tècnic taronja a la prèvia del partit.  Ponsarnau compta amb una de les parelles interiors més demolidores del campionat. Will Thomas i Bojan Dublevic acostumen a fer unes extraordinàries actuacions partit rere partit. Aturar-los serà una missió molt complicada per a un joc interior sempre en reconstrucció del BAXI Manresa.  Però el joc dels valencianistes no és només la seva bateria inferior. Des de bases com Sam Van Rosson i Guillem Vives a alers com Fernando San Emeterio i Matt Thomas tots sumen. És clar que al Bages sempre queda una mirada per al santpedorenc Rafa Martínez. Antoine Diot és baixa segura i Louis Labeyrie està gairebé descartat. 
Arxivat a