El cicle Tocats de Lletra arriba a la fi amb dos recitals

Aquest divendres, l’actor Jordi Boixaderas oferirà un recital a la Sala Petita del Kursaal i, diumenge, Ivan Padilla l’oferirà al Cementiri Municipal

Redacció
29 d'octubre del 2009
La tercera edició del cicle Tocats de Lletra, que té la transgressió com a eix temàtic, arriba a la fi amb dos recitals. El primer tindrà lloc aquest divendres dia 30 d’octubre, a 2/4 de 10 del vespre, a la Sala Petita del Kursaal, i anirà a càrrec de l’actor Jordi Boixaderas. El segon i últim recital es farà diumenge, dia de Tots Sants, a les 12 del migdia al Cementiri Municipal i anirà a càrrec de l’actor Ivan Padilla.

El recital que oferirà Jordi Boixaderas porta per títol Un clap de sol barrat de sang. Boixaderas recitarà, amb l’acompanyament musical de Joan Martorell, poemes de Joan Brossa, Miquel Bauçà, Boris Vian, Vladimir Maiakovski, Malcolm Lowy i Leopoldo Panero, entre d’altres. La selecció de textos ha anat a càrrec de Jordi Estrada, igual que en els anteriors recitals. L’entrada al recital és gratuïta.

Jordi Boixaderas, uns dels noms més destacats de l’escena catalana, és conegut per les seves intervencions en series televisives com Poble nou, El cor de la ciutat o Ventdelplà. També ho és especialment per la seva llarga i consolidada trajectòria teatral en obres com Mort d’un viatjant, El mètode Grönholm, Espectres o Amants.

La tercera edició del cicle Tocats de Lletra es clourà amb la veu de l’actor manresà Ivan Padilla, que oferirà el recital Dolç àngel de la mort al Cementiri Municipal. Coincidint amb la diada Tots Sants, l’actor posarà veu a poemes d’autors difunts i vivents que han parlat de la mort. Per exemple, Màrius Torres, Cesare Pavese i Gabriel Ferrater, entre d’altres.

Després de l’experiència de les dues edicions anteriors i de la bona acollida que han tingut, Tocats de Lletra es consolida com un dels festivals literaris més importants de Catalunya. Aquest any ha aprofundit en la literatura transgressora per omplir de literatura els carrers, els equipaments i les llibreries de Manresa durant el mes d’octubre, i per explorar d’una manera creativa, lúdica i participativa el món del llibre i dels escriptors. El Tocats de Lletra està impulsat des de l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya.