Unes 180 persones en la presentació d'Estefania Torrente com a candidata d'ERC al Pont

Estefania Torrente, al centre, durant l'acte de presentació
Estefania Torrente, al centre, durant l'acte de presentació | ERC
Redacció
31 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:01h
Esquerra Republicana del Pont de Vilomara i Rocafort va presentar el passat diumenge Estefania Torrente i Guerrero com a candidata a l'alcaldia, en un acte que va arreplegar prop de 180 persones al Centre Cívic del municipi. 
 
L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, va ser el primer dels tres ponents que es va posar davant el micròfon: "una de les seves millors qualitats és escoltar als altres", va explicar. Tot seguit, va fer-ho la Carolina Telechea, diputada al Congrés dels Diputats, que va expressar la rellevància del fet que l'Estefania podria ser la primera dona alcaldessa del municipi. Per últim, va parlar Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'ERC al Parlament de Catalunya, que va afirmar que "l'Estefania és el més semblant a l'Oriol Junqueras que hi ha al partit ara mateix".
 
Tot seguit, dos companys de la secció local van llegir les cartes que Carme Forcadell des de Mas d'Enric, i Oriol Junqueras des de Lledoners, van fer arribar a l'Estefania Torrente, expressant el seu absolut suport i el més sentit agraïment cap a la candidata.

Finalment va ser el torn de la candidata. Torrente va explicar com havia arribat fins allà a base de treballar pel poble. Va exposar que durant aquests quatre anys amb presència a l'Ajuntament d'El Pont de Vilomara i Rocafort havien dut a terme una oposició ferma i constructiva, i que havien aconseguit projectes que garantissin la igualtat d'oportunitats que hores d'ara poden gaudir tots els conciutadans i conciutadanes, com ara: les marquesines de River Park i del Marquet Paradís; recursos econòmics per a rehabilitar el Castell de Rocafort; la senyalització dels carrers de River Park; o les bonificacions per a les famílies que deixen els nens i nenes cada dia a l'aula d'acollida de l'escola Pompeu Fabra.
 
"Un municipi de tots i per a tothom", va repetir numeroses vegades, destacant les intencions de la formació política d'igualar les oportunitats de totes les àrees que conformen el municipi com el mateix Pont de Vilomara, però també Rocafort, River Park, el Marquet Paradís o l'Embetat.
 
També va fer menció dels presos i les preses polítics del partit, amb els quals manté una relació personal i professional molt estreta atès que forma part dels advocats de la defensa. En particular d'Oriol Junqueras, amb qui ha esdevingut una de les persones de la seva màxima confiança. El mateix Junqueras expressa, a la carta: "Fer una salutació a l'Estefania és fer-ho a la persona que més he vist el darrer any, amb qui més he xerrat. Amb qui més he compartit somnis i esperances. Una noia extraordinària, tenaç, treballadora, capaç però sobretot, bona persona. No podríeu tenir millor alcaldessa". "És un orgull poder treballar amb aquestes magnífiques persones que es troben injustament empresonades", va expressar l'Estefania.
 
L'acte acabava amb tots els ponents, totes les persones involucrades i els membres de la secció local d'Esquerra Republicana al Pont de Vilomara i Rocafort sobre l'escenari, i el públic d'empeus, en un municipi que ha estat feu socialista durant dècades.