GXS Energia de Cardona signa un contracte a llarg termini amb 10 empreses catalanes

Interior de les oficines de Guixés Grup a Cardona
Interior de les oficines de Guixés Grup a Cardona | Gemma Aleman
Redacció
31 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:51h
L'empresa GXS Energia de Cardona ha signat un contracte de compravenda d'energia a llarg termini amb 10 empreses catalanes. Així, durant els propers 11 anys, les abastirà amb 100 milions de quilovats per hora anuals, amb el que preveu facturar prop de 180 milions d’euros. "Es tracta d'un acord molt important per a una petita empresa com nosaltres", ha reconegut a l'ACN la seva directora comercial, Pilar Rodellas, que remarca que les "vincularà" amb grans multinacionals. Entre les signants, moltes d'elles de la Catalunya central, hi ha el Grup AMES, la Serradora Boix, Grans del Lluçanès, Kostal i Bluesun.

Rodellas explica que es tracta d'un tipus d'acord de comercialització "poc habitual" perquè es fa a llarg termini. Així, les empreses signants, s'asseguren energia neta a un preu fix per quilovat hora durant el període contractat. Apunten a que, mitjançant aquest mètode, es pot arribar a reduir fins a un 10% la despesa en energia.

Segons fonts de l'empresa, es tracta del primer acord d'aquest tipus que es fa públic a Catalunya. Expliquen que companyies i comercialitzadores energètiques s'estan trobant "molts obstacles", degut a l'escassetat de producció d'energies renovables i la gran demanda energètica que requereixen. 

Josep Garcia, gerent de GXS Energia, remarca que amb aquest acord compleixen dos objectius: promoure les energies renovables i refermar el compromís amb el territori. "Un repte d'una gran magnitud que revertirà en l'economia de casa nostra", diu. L'energia amb què GXS Energia abastirà les 10 empreses signants és d'origen fotovoltaic. 

L'acord arriba en l'any en el qual l'empresa celebra el seu centenari. Amb capital 100% català, la companyia va multiplicar per cinc el seu volum de negoci el 2018.

Nascuda als voltants de Guixés i Sant Llorenç de Morunys (Solsonès), actualment té la seu central a Cardona i disposa de punt d'atenció al públic a Sant Llorenç de Morunys.
Arxivat a